Hart van Almelo - Wierden

17 januari 2020

Hart van Almelo - Wierden 17 januari 2020


Politie waarschuwt voor inbraken in Almelo

ALMELO - Almelo heeft de laatste tijd helaas te maken met een toename in het aantal woninginbraken. Dusdanig dat de Politie Almelo hiervoor een waarschuwing heeft uit gedaan waarin ze iedereen vraagt om alert te zijn.

"Boeven vangen we samen, dus we kunnen alle extra oren en ogen zeker gebruiken!" Zo luidt de oproep die de Politie Almelo plaatst op sociale mediakanalen. De stad heeft de laatste tijd te maken met steeds meer inbraken. Om dit succesvol te bestrijden is niet alleen inzet van de politie nodig, inwoners zelf kunnen ook veel betekenen. Aan hen wordt gevraagd om extra alert te zijn op verdachte situaties. De politie wordt graag op de hoogte gehouden van bijvoorbeeld verdachte personen of auto's in een wijk.

Observeren
Er wordt de laatste tijd steeds meer bekend over de werkwijze van inbrekers, maar toch gaat het nog vaak mis. Zo is men er mee bekend dat inbrekers vaak observeren voordat ze toeslaan. Met een rondje door een straat of door in een geparkeerde auto de wacht te houden kunnen ze zien welke huizen makkelijk te betreden zijn. Is iemand op vakantie? Of vertrekt iemand zonder de voordeur goed op slot te draaien? Het zijn allemaal signalen voor groen licht voor een inbreker. Anderzijds zijn er ook manieren om inbrekers af te schrikken. Goed hang- en sluitwerk is een van deze factoren. Hoewel dieven steeds gehaaider worden, kost een deugdelijk slot vaak meer tijd om te kraken en tijd is kostbaar.

Wijkpreventie
Daarnaast is wijkpreventie een effectief middel gebleken tegen inbraak. Wanneer bekend is dat buurtgenoten gezamenlijk alert zijn op verdachte situaties, wordt de buurt een stuk minder aantrekkelijk voor dieven. Een whatsapp-groep met buurtgenoten kan kracht worden bijgezet met straatborden waarop wordt aangekondigd dat er wijkpreventie actief is. Het advies van de politie is op dit moment om verdachte situaties onmiddellijk door te geven aan hen. Noteer hierbij zo veel mogelijk gegevens, zoals een kenteken, merk en type auto of een signalement van de persoon; grootte, postuur, opvallende kenmerken en kleur kleding.

Open dagen Zone.college Almelo

ALMELO - Op woensdag 22 januari (vmbo en Het Groene Lyceum) en vrijdag 31 januari (mbo) opent het Zone.college Almelo haar deuren voor toekomstige leerlingen en studenten. Met presentaties van leerlingen, kennismaking met vakken, groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken laten leerlingen en docenten zien wat het Groene vmbo- en mbo-onderwijs in Almelo inhoudt.

Op de open dag op woensdag 22 november kunnen aankomende leerlingen alles te weten komen over het vmbo en Het Groene Lyceum in Almelo. Het Groene vmbo is er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn met dieren, planten, voeding of techniek. Ze kunnen hier voor verschillende leerwegen kiezen. Tijdens de open dag komen de inhoud van het vmbo-groen, de manier van lesgeven en de begeleiding aan de orde. Ook is er een rondleiding door de school, waarbij ook de praktijklokalen zijn te zien.

Groene Lyceum
Leerlingen met een havo-advies kunnen ook naar Het Groene Lyceum in Almelo. Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, maar ook graag leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4 waarmee ze kunnen doorstromen naar het hbo.

Praktijk altijd dichtbij
Vrijdag 31 januari opent de onderwijsinstelling haar deuren voor aankomende mbo-studenten. Docenten en studenten vertellen dan meer over het Groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden. Met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er in de groene sector veel nieuwe banen gecreëerd. De praktijk speelt dan ook in alle opleidingen een belangrijke rol. Op de open dag laten enkele bedrijven bijvoorbeeld zien welke beroepsmogelijkheden er zijn.

Kom ook
De open dagen in Almelo vinden op twee dagen plaats: Open dag vmbo en Het Groene Lyceum op woensdag 22 januari van 15.00 tot 20.00 uur. Open dag mbo op vrijdag 31 januari van 15.00 tot 21.00 uur.

Jaargang:7 • Nr283 • Wk03

ELLEN Stoffen: Het nieuwe jaar begint met opruimen!

HENGELO - Wij hebben plaats nodig om ruimte te maken voor de nieuwe voorjaars/zomerstoffen. De nieuwe patroonbladen en diverse stoffen van verschillende leveranciers komen vanaf half januari al weer binnen.

Het vernieuwde patroonblad Stitched by you ligt al in onze winkel. De voorjaars/zomerkleuren komen weer volop uit in onze stoffen. De trends voor dit voorjaar en zomer zijn: romantisch, chique bohemien-achtige looks, in zuiver wit met borduurwerk, kant, lange jurken enzovoort. De kleuren groen, licht, pastel gedempt en fluorescerend en denim op verschillende manieren. Natuurlijk mogen alle kleuren, motieven en prints in alle zowel warme als koele tinten.

Opruiming
Om plaats te maken voor de nieuwste trends ruimen wij dus extra op met korting op geselecteerde stoffen van 25 of 50 procent. Ook mag u gebruik maken van de advertentie uit deze krant dan wordt de korting nog hoger. Wij heten u van harte welkom in onze winkel aan de Bandoengstraat 50 te Hengelo.

Walk&Talk in de bibliotheek

ALMELO - Wie op zoek is naar werk staat - ondanks de krappe arbeidsmarkt - voor een flinke uitdaging. Op vrijdag 24 januari kunnen werkzoekenden in Almelo en omgeving hun kansen vergroten door deelname aan Walk&Talk.

Het onderwerp van deze Walk&Talk is 'Ontdek nieuwe kansen voor je zoektocht'. Deelnemers krijgen hierover tips van een werkgever én van De Levende Sollicitatiegids. De bijeenkomst vindt plaats bij de Bibliotheek Almelo en start om 10 uur.

Ontdek nieuwe kansen
De bijeenkomst bestaat uit een centraal gedeelte waarin twee gastsprekers informatie en tips delen. Debbie Heijne legt uit hoe je nieuwe kansen ontdekt voor je zoektocht naar werk. Deelnemers krijgen een stappenplan waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Ineke te Pas (Verder in Techniek) legt uit welke onverwachte mogelijkheden er zijn om te werken in de techniek. Ineke: "Er is veel meer mogelijk dan je verwacht. Blijf niet hangen in je eigen vastgeroeste omgeving. Bovendien heb je, als je bij ons solliciteert, veel minder concurrentie. Er is schaarste in het vak waardoor de nood bij een werkgever vaak hoog is. Je bent meer dan welkom!"

Praktische informatie
Walk&Talk is op 24 januari in de Bibliotheek Almelo aan Het Baken 3. De Walk&Talk start om 10 uur en duurt uiterlijk tot 12 uur. Deelname is vrijblijvend en, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden kan eenvoudig via www.levendesollicitatiegids.nl (niet verplicht).

Maandelijks
Walk&Talk bijeenkomsten worden maandelijks op ruim 90 locaties georganiseerd. Het doel: ontmoet je tijdelijke collega werkzoekenden en leer van elkaars praktijkervaring. Bedenker en begeleider Walk&Talk Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids): "We vinden het belangrijk dat deelnemers van een Walk&Talk naar huis gaan met nieuwe ideeën, praktische tips en energie voor hun zoektocht naar werk. Ook zijn er geen verplichtingen en is iedereen die werk zoekt welkom."

Column

Vuurnemmens

Mear sporten. Dee'k al. Gezonder etten. Ook. Minder nöalen. Dat… wördt lastig. Et is wier de tied dat leu mekander vuurkauwt wat der anders mut. Of dat ze heel stoer vertelt dat ze et juust nit doot. Mooie kuddedeers, dat zi'w. Wiej weet vuur een ander heel good wat good vuur ze is.

In minne beleaving stekt de grötste roadskreeuwers zelf ginnen vinger oet. Ja, op et tastatuur van 'n sleptop. Nog al zo'n good vuurnemmen van mie: minder online onderskriften leazen. Wördt minne wearld een heel stuk plezeriger van. Ik vroage mie altied of wat de toetsenterroristen meant oet te halen, met öare skreeuwerige, slecht onderbouwde kommentaren böardevol spelfouten. Mer good, et internet is ne vrieje stea, woer as iederene kan zeggen wat he wil. Et jammere is dat heel völle leu dat ook nog doot, ook nog.

Natuurlik is der ook nen hoop good woark online te vinden. Nen moat van mie vund der de leevde. En a'j onderzeuk wilt doon kö'j non vanachter oew skoarm oaveral bie. Allens is te koop. Zelfs geestelike onderstutting. Opvallend genog hebt alle online zelfhulpgoeroes dezelfde mantra: "vuur een vast bedrag per maand…"

Oh ja! Foghlaim mé teanga nua. Doar wa'k verleden joar al met begunnen. Een vuurnemmen is um et wier wat serieuzer an te vatten. Makkelik zal et nit worden, want et Iers Keltisch is ne totaal andere sproake as wat iej en ikke ooit eleard hebt. Gelukkig zint de Kelten der zo fanatiek met dat der gode online media, oetsproakhulpen en apps vuur te roadplegen zint. Doar könne wiej met ons haperende Nedersaksisch een vuurbeeld an nemmen.

Non as wiej et der toch oaver hebt, ik hebbe nog een good vuurnemmen vuur oeleu: mear en vaker Nedersaksisch kuieren. As iej wilt dat et blif, mu'j der gewoon zelf woark van maken. Anvatten, dus. Vake zi'j te bange. Begint es met nen 'godendag leu, good te passe?' en bouwt et van doaroet wiedter oet. Riessens kuieren is good vuur de tonge! Iej zölt zeen dat a'j doar eenmoal met anvangt, dat oew accent ineens klopt.

Ach ja. De weg noar de hölle is plaveid met gode vuurnemmens, zegt ze an de andere kante van de grote bekke. Doarumme do ik der nit an met. Min vuurnemmen: wat ik good deed, do ik nog eaven verdan. De readen dat grote vuurnemmens nit woarket: A'j echt iets anders wollen, ha'j et al lange doan.

Steun aan kleine natuurprojecten

TWENTE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel houdt van groen en wil vanaf 1 januari 2020 natuurinitiatieven stimuleren. Dit is mogelijk dankzij een nieuw Fonds, de Regeling Kleine Natuurprojecten.

Deze laagdrempelige regeling is bestemd voor vrijwilligers die meer groen in de provincie Overijssel brengen. Zij kunnen een bijdrage aanvragen voor een pluktuin, insectenweide, bijenkasten of een educatief project, zoals workshops, waarin de natuur centraal staat. Hieronder vallen ook nestkasten en onderzoeksmaterialen als nachtkijkers en bewegingscamera's. Er zijn natuurlijk wel voorwaarden verbonden aan de Regeling Kleine Natuurprojecten. Zo moet bijvoorbeeld het gecreëerde stukje 'groen' wel toegankelijk zijn voor iedereen en moet het project door vrijwilligers worden uitgevoerd. De maximale bijdrage is € 750 per project. Meer informatie en volledige voorwaarden: www.cultuurfonds.nl/overijssel

Grote Prijs van Twente in De Stam

ALMELO - Net als voorgaande jaren wordt ook in februari 2020 weer de Grote Prijs van Twente georganiseerd bij Café De Stam te Almelo. In de voorrondes strijden steeds 4 bands per avond om een finale plek. De winnaar van elke avond gaat door naar de finale.

In de prijzenpot onder andere cheques te besteden bij Totally Music in Almelo, een opnamesessie onder professionele begeleiding, een optreden op het HobNob Festival in Almelo en een optreden als support-act van een nader te bepalen aansprekende act in Metropool Hengelo. Voorwaarde voor deelname is dat tenminste de helft van de bandleden uit Twente komt. Bands kunnen zich aanmelden door een demo en/of biografie te sturen naar info@cafedestam.nl. De inschrijving sluit op 18 januari, dus wees er snel bij.

Wee dreenkt op de pof,
hef twee keer nen kater.

Maandag 20 jan. 10.00 uur

Heracles Almelo na hervatting twee keer thuis voor duels

Foto: Delano G

ALMELO - Nadat Heracles Almelo komende zondag de Eredivisie heeft hervat met een uitwedstrijd tegen FC Emmen speelt de club twee keer in eigen huis. Komende woensdag (22 januari) is Vitesse de tegenstander in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Drie dagen later komt Feyenoord naar Erve Asito.

Vitesse is in de beker geen onbekende tegenstander van Heracles Almelo. Zo was de club uit Arnhem vorig seizoen in de tweede ronde van het toernooi tegenstander van de Almeloërs. Het werd 0-2. Dit seizoen bleven beide ploegen in balans bij de ontmoeting op Erve Asito: 1-1. Kaarten voor het bekerduel, dat begint om 18.30 uur, zijn te koop vanaf €10,- via heracles.nl/tickets en in de FanServiceShop van Heracles Almelo.

Onbenutte kansen
Ook tegen Feyenoord speelde Heracles Almelo dit seizoen met 1-1 gelijk. In de Rotterdamse Kuip opende Jens Toornstra na een klein kwartier de score. Orestis Kiomourtzoglou zette Heracles Almelo na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Kansen waren er nog over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

Kaarten
Kaarten voor de wedstrijd tegen Feyenoord op zaterdag 25 januari om 19.45 uur zijn te koop vanaf €26,50. Voor kinderen (vanaf €18,50), jeugd (vanaf €21,50) en zestigplussers (vanaf €23,50) zijn kaarten nog voordeliger. Op heracles.nl/tickets staat alle informatie en is bestellen mogelijk.

Twentsen Streektaaldag 2020

Foto: Gebruiker

Afgelopen vrijdag vond in Wierden bij het Ontmoetingscentrum de Twentsen Streektaaldag plaats. Dit evenement werd georganiseerd door het Twentehoes, het centrum voor Streektaal en Streekcultuur van Twente.

Voor deze dag waren alle historische- en taalverenigingen van Twente uitgenodigd. Tevens lokale politici met cultuur in hun portefeuille. Zelfs vanuit Zwolle en Brussel was er vertegenwoordiging. Een speciale plek was er voor de Twentse Taalbank. Op deze site, www.twentsetaalbank.nl, is de Twentse taal uitzonderlijk goed geregistreerd. Een heel bijzondere kennisbron.

Als Europarlementariër gaf Annie Schreijer-Pierik toelichting op de erkenning in 2018 in Brussel van de Nedersaksische taal. Het Twents valt daar net als het Drents en het Gronings onder. Nedersaksisch zorgt voor verbinding in de regio tussen mensen en bedrijven. Dit geldt ook voor de Duitse grensstreek. Economisch heel belangrijk. Ook Roy de Witte, de Twents sprekende gedeputeerde van de Provincie ziet het belang van deze verbinding en blikte vooruit op de toekomst.

In de middag werd door alle aanwezigen hun zienswijze op papier gezet. Eén wens van alle deelnemers kwam overeen; de vraag voor meer ruimte voor het Nedersaksisch in het onderwijs. Met deze wens in het achterhoofd is het dan ook niet vreemd dat Willemijn Zwart van de IJsselacademie één van de sprekers tijdens de Twentsen Streektaaldag was. Zij lichtte de stand van zaken in het onderwijs met betrekking tot de streektaal toe. Daarnaast uitten vele aanwezigen de wens dat er een betere verbinding tussen historische- en taalverenigingen in Twente komt. Het Twentehoes gaat hiermee aan de slag. Uiteindelijk zullen deze wensen zich in de cultuurplannen van de Provincie voor de periode 2021-2024 moeten vertalen. Gelukkig gingen alle neuzen dezelfde kant op. Al met al een zeer geslaagde dag. Met veel perspectief voor de Twentse taal voor de toekomst.

Kiek aait noar de zun en de schaa blif achter oe!

Kaartverkoop eerste 3 thuiswedstrijden 2020

ENSCHEDE - Kaarten voor de eerste drie thuiswedstrijden van 2020 (FC Groningen, Sparta en AZ) zijn momenteel verkrijgbaar. Kaarten voor FC Groningen en AZ zijn vanaf € 20,- verkrijgbaar en voor Sparta vanaf € 17,50. Kidsclub- en Young Reds leden kunnen bij alle drie de wedstrijden kaarten voor € 10,- bestellen.

Wil jij de tweede seizoenshelft bij alle acht thuiswedstrijden jouw eigen vaste plek (met o.a. de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord) hebben? Bestel dan jouw halve seizoenkaart en wordt één van de ruim 21.000 seizoenkaarthouders van FC Twente. Een halve seizoenkaart is verkrijgbaar vanaf € 120,- voor volwassenen en vanaf € 52,50 voor jeugd.

Kaarten
Kaarten of een halve seizoenkaart zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl of bij de receptie van De Grolsch Veste (geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Hopelijk mag FC Twente ook dit jaar weer rekenen op uw steun bij deze mooie duels!

Coöperatie Notter-Zuna neemt initiatief in landschapsbeheer

WIERDEN - De gemeente Wierden zet een landschapscoördinator in voor het landschapsbeheer in Notter Zuna. Door deze bijdrage vanuit de gemeente kan de coöperatie Notter-Zuna aanspraak maken op €600.000,- subsidie vanuit de provincie Overijssel. Hiermee kan de coöperatie werken aan het behoud en onderhoud van het landschap in hun buurtschappen.

"Het is bijzonder om te zien hoe de inwoners van Notter en Zuna de krachten bundelen om zich in te zetten voor de toekomst van hun buurtschap. Het behoud van het cultuurhistorische landschap is daar een onderdeel van en ik ben blij dat wij vanuit de gemeente hieraan op deze manier een bijdrage kunnen leveren", vertelt wethouder Johan Coes.

Uniek
De aanpak in Notter-Zuna is uniek in Nederland omdat de coöperatie, bestaande uit betrokken bewoners, zich ook richt op duurzaamheid en sociale betrokkenheid. De coöperatie werkt bijvoorbeeld samen met de ploeg Baanbrekend, waar werklozen (met name statushouders) landschapswerk verrichten dat anders zou blijven liggen. "Het werk dat in Notter-Zuna wordt verricht is een prachtig voorbeeld van hoe onze inwoners actief taken kunnen overnemen van de gemeente zodat zij direct invloed hebben op hun eigen leefomgeving. Het zou mooi zijn als dit in toekomst ook in andere plekken in onze gemeente kan", aldus Coes.

Gaat u in 2020 ook mee met de Mooi Meegenomen-bus?

WIERDEN - Ook in 2020 worden er met de Mooi Meegenomen-bus van De Welle weer leuke uitstapjes gemaakt. Deze leuke voorziening is niet bij iedereen bekend. Jammer, want er zijn zeker mensen die er baat bij hebben!

De Mooi Meegenomen-bus is bedoeld voor iedereen die zelfstandig woont en die, om welke reden dan ook, wat meer de deur uit zou willen en het leuk vindt om daarbij andere mensen te ontmoeten. De Mooi Meegenomen-bus is een 9-persoonsbus. Naast de chauffeur, gaat er ook vaak een vrijwillige gastvrouw/heer mee als begeleider. Medische begeleiding is niet aanwezig. Er is één opklapbare rolstoel aanwezig. Gebruikt u een rollator? Ook die kan mee.

Geplande uitstapjes
Deze maand brengt de Mooi Meegenomen-bus op vrijdag 24 januari een bezoek aan Twente Decadente, een chocolaterie in Hellendoorn. Tijdens een rondleiding kunt u zien hoe de diverse producten gemaakt worden. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Rijssen. Ga dan op vrijdag 31 januari mee naar het Rijssens Museum.

Aanmelden
Aanmelden kan via WierdenDoet! van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0548-571693. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdewelle.nl/programma-mooi-meegenomen-bus. Heeft u zelf een leuk idee voor een uitstapje? De Welle hoort het graag!

Wierden wil historische graven behouden voor toekomst

WIERDEN - Het behouden van de lokale geschiedenis van Wierden heeft een grote prioriteit. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor onder meer de Historische Kring. De geschiedenis van een gemeente en diens inwoners kun je uit veel bronnen halen. En, voor wie er oog voor heeft, is ook een begraafplaats haast een geschiedenisboek. Het behouden van historisch belangrijke graven is dan ook een prioriteit voor de gemeente.

De gemeente Wierden gaat nu, samen met de Historische Kring Wierden en Stichting Maluku4Maluku, een lijst met beschermwaardige graven van drie gemeentelijke begraafplaatsen opstellen. Op deze lijst staan graven van veteranen of graven die vanwege historische of monumentale waarde het behouden waard zijn.

Behouden van het graf
Graven die op de lijst staan, worden in de toekomst niet geruimd maar blijven behouden en worden onderhouden. Het gaat om graven en monumenten op de begraafplaatsen De Appelhof en Vriezenveenseweg in Wierden en de Weitakkersweg in Enter. "Op deze manier kunnen we graven van mensen uit onze gemeente die iets bijzonders hebben betekend voor onze samenleving behouden. Door de graven in ere te houden, blijft de geschiedenis bewaard", vertelt wethouder Johan Coes.

Samenwerken
Om te bepalen welke graven er op de lijst komen, gaat de gemeente samen met Stichting Historische Kring Wierden en Stichting Maluku4Maluku criteria opstellen. Beide organisaties zijn nauw betrokken bij het samenstellen van de lijst. "We vinden het belangrijk dat het een project van de gemeenschap is en niet van de gemeente. Daarom gaan we samen kijken naar de verhalen achter de graven en welke daarvan behouden moeten blijven voor later", legt Coes uit. Als de lijst – met bijbehorende criteria – klaar is, wordt deze ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Goed inzicht
De graven in een gemeente kunnen een goed historisch inzicht geven van het leven, de dood en de ontwikkeling van een gemeenschap door de eeuwen een. Hoe ouder het graf is, hoe interessanter de ontdekkingen kunnen zijn. Gemeenten zien daarnaast ook op cultureel en historisch vlak een grote waarde om de graven in hun huidige staat te behouden. De begraafplaats aan de Appelhof stamt uit 1848 en zo'n 3.000 mensen vonden hun laatste rustplaats op deze mooie locatie.

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Almelo

ALMELO - Van 22 januari tot en met 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. "Moppereend" is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar en staat in deze periode centraal. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens de voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Almelo krijgen een vingerpopje van "Moppereend" cadeau.

In de bibliotheek zullen bovendien een aantal leuke activiteiten worden georganiseerd. Het Voorleesontbijt vormt de aftrap van de Voorleesdagen. Op woensdag 22 januari om 10.15 uur op de Jeugdafdeling, leest Wethouder Arjen Maathuis het verhaal "Moppereend" voor. Eend is mopperig, want haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Een mopperboek om vrolijk van te worden! Na het voorlezen staat er voor alle peuters een lekker ontbijtje klaar. Gratis toegankelijk.

MINA Muziektheater

Op woensdag 29 januari is het de beurt aan MINA Muziektheater van 10.30 tot 11.30 uur in Theaterzaal de Evenaar. De toegang is gratis. Het is een muzikale voorstelling rondom "Moppereend" door Milou Pasveer (gitaar en zang) en Anna Lesterhuis (cello en zang). Geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Theater Pannenkoek

Op zaterdag 1 februari speelt Theater Pannenkoek om 14.00 uur de voorstelling Treuzelkont in Theaterzaal de Evenaar. Toegang is € 2,00 (voor één kind inclusief één ouder). Een sprookjesachtige voorstelling vol muziek over de rituelen rond bedtijd. Deze interactieve voorstelling van ongeveer 30 minuten is geschikt voor kinderen van 2-8 jaar en is geïnspireerd op het boek: "Zo Moe En Toch Zo Klaarwakker" van Susanne Strasser. Kaartjes zijn te koop aan de informatiebalie. De voorstelling is een onderdeel van het Voorleesfeest. Na afloop gaat het feest in de bibliotheek nog verder met onder andere knutselen, spelletjes en voorlezen. Bibliotheek Almelo, inclusief de Theaterzaal, vindt u aan Het Baken 3. Zie ook: www.bibliotheekalmelo.nl.

Wout Brama Pupillentoernooi bij PH Almelo in juni

ALMELO - Op zaterdag 20 juni 2020 organiseert PH Almelo het allereerste Wout Brama Pupillentoernooi.

Dit toernooi is voor alle JO8, JO9, JO10 en JO11 voetbalteams uitkomende op welk niveau dan ook. Inmiddels hebben zich al meer dan 40 teams aangemeld. Het is overigens nog steeds mogelijk om uw vereniging op te geven door te mailen naar toernooi@phalmelo.nl. De inschrijving stopt voorlopig op 1 februari 2020.

Achtergrond
Het toernooi is vernoemd naar profvoetballer Wout Brama. Hij speelde negen jaar lang in de jeugd van PH Almelo en werd in die periode gescout door FC Twente. Hij maakte op 12-jarige leeftijd de overstap naar de club uit Enschede, waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep tot en met de JO19. Daarna brak hij door als profvoetballer en speelde hij vervolgens bij FC Twente, PEC Zwolle, FC Utrecht, Central Coast Mariners en inmiddels weer bij FC Twente. Tevens speelde hij 3 interlands in het grote Oranje samen met spelers als Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar. Het belooft een mooi toernooi te worden!

Dubbelshow in Hof 88

ALMELO - Op zaterdag 18 januari staat topcabaretier Roué Verveer samen met cabaretier Murth Mossel in Theater Hof 88 als 'Dubbelcabaret'.

Tijdens deze bijzondere cabaretavond kan de bezoeker genieten van twee cabaretiers voor de prijs van één. De ene cabaretier speelt voor en de andere na pauze. Dubbelcabaret betekent dubbel plezier dus! Roué Verveer speelt zijn nieuwe voorstelling 'Zo Goed als Nieuw' en is als vanouds vrolijk, diepzinnig en hilarisch. Murth Mossel neemt geen blad voor de mond, van zijn hand ziet u '#NoFilter'. Hij weet het publiek altijd te boeien met persoonlijke verhalen en heldere observaties. Kaarten à € 20,00 (65+/biebpas/CJP € 18,00) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf een uur voor de voorstelling.

Harmonie Sint Jan geeft concert

WIERDEN - Op zondagmiddag 26 januari om 15.00 uur geeft Harmonie Sint Jan het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in de RK-kerk in Wierden.

Dit jaar staat er weer veel op het programma tijdens het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Sint Jan. Zo zullen de slagwerkgroep, AMV, het C-orkest en het A-orkest deze middag hun muzikale talent ten gehore brengen. Traditiegetrouw wordt er een goed doel aan dit concert gekoppeld. In plaats van entree te betalen, mag u een vrije gift doen voor het goede doel. Kom ook naar de RK-kerk aan de Stationsstraat in Wierden.

Nieuw Prinsenpaar

BORNERBROEK - Op zaterdag 18 januari presenteert Carnavalsvereniging de Knoll'ntrekkers het 45e Prinsenpaar.

Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk gala in de nieuwe residentie: Kulturhus Bornerbroek, 't Brookshoes / Sportzaal De Latei, Pastoor Ossestraat 21 in Bornerbroek. De gala-avond staat bol van optredens van diverse Bornerbroekse artiesten. De avond begint om 19.30 uur en de bekendmaking van het nieuwe Prinsenpaar zal omstreeks 20.00 uur zijn.

Toafelproat Heracles

Shutterstock

ALMELO - Op maandagmiddag 27 januari is er van 14.00 tot 16.00 uur weer een "Toafelproat van Heracles". De eerste in 2020! En er is weer veel te bepraten. Deze keer is Raymond Alfons, supporterscoördinator van Heracles, zeker aanwezig. Hij neemt ook een gast mee.

Door de planning van de selectie kan nog niet met zekerheid gezegd worden wie er allemaal aan kunnen sluiten. Bijna iedereen zit nog in Spanje. Het zal wat dat betreft een verrassing zijn hoe de middag er precies uit gaat zien.

Wat is Toafelproat?

Tijdens de "Toafelproat", die voornamelijk bedoeld is voor ouderen, wordt u onder het genot van een kopje koffie of thee bijgepraat over het wel en wee van de Almelose voetbalclub. "Toafelproat" is een initiatief van de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) en is een unieke samenwerking tussen Heracles Almelo, 't Hookhoes en Het Huis van Katoen en Nu. Iedere laatste maandagmiddag van de maand is er een nieuwe bijeenkomst. De toegang is gratis. Locatie: Huis van Katoen en Nu aan Marktplein 35 in Almelo.