Hart van Almelo - Wierden

8 februari 2019

Hart van Almelo - Wierden 8 februari 2019


Almelo ziet goede kansen voor stedelijk overleg

Foto: shutterstock.com

ALMELO - Samen staan we sterker; een waarheid die ook van toepassing is wanneer het gaat om gemeentelijke samenwerking in Twente. Het college van Burgemeester en Wethouders in Almelo ziet goede kansen om samen met andere Twentse gemeenten te overleggen over belangrijke thema's.

Het college van B&W reageerde hiermee op het verzoek van de Gedeputeerde Staten en andere Netwerkstad-gemeenten om zich te verdiepen in mogelijke samenwerking. Het idee is dat een breed bestuurlijk overleg bij kan dragen aan gezamenlijke ambities voor de Twentse steden. Naast Almelo nemen ook Enschede, Hengelo, Borne en Oldenzaal deel in dit proces. Met de beantwoording benadrukt het Almelose bestuur dat samenwerking essentieel is, maar dat de wijze waarop de gemeenten dit uit willen voeren onder de loep genomen moet worden.

Breed overleg
Er zijn veel zaken die een impact hebben op de gemeente en tegelijk ook niet stoppen bij de gemeentegrenzen. Zo kunnen we denken aan investeringen in bereikbaarheid, economische ontwikkelingen, woningbouw in regionaal perspectief, arbeidsmarktontwikkelingen en natuurlijk recreatie en toerisme. Allemaal aspecten waar gemeenten zowel een eigen lokaal belang hebben, maar ook samenwerking belangrijk is. Zo heeft Almelo goede kaarten op het gebied van logistiek, maar is het wel voor werknemers en bereikbaarheid afhankelijk van andere gemeenten.

Focus
Juist vanwege het brede karakter waarschuwt het Almelose college wel terecht dat er een duidelijke focus moet komen bij zo'n stedelijk overleg. "Het is een breed palet aan ontwikkelingen waarop we elkaar alleen sterker maken als we van elkaar weten dat we er ook hetzelfde mee bedoelen. Dat kunnen we alleen maar met elkaar constateren door erover te praten. En er vervolgens mee aan de slag te gaan.", aldus het college. Hierbij is er ook in Almelo zeker bereidheid om over de bestaande structuren heen te kijken', oftewel, niet strikt vast te houden aan eigen inzichten en beleid, maar ook te willen kijken naar de andere kant van het verhaal.

Speciale gastheer begeleidt ouderen voor Vier het Leven

ALMELO - Twee gasten van Vier het Leven werden zaterdagavond door een zeer speciale gastheer opgehaald naar De Spiegel in Zwolle. Andries Heidema, Commissaris van de Koning begeleidde deze avond vol verve oudere dames naar de voorstelling van Claudia de Breij. Wie genoot er nu het meest, de gasten of de Commissaris?

De Commissaris deed het op een bijzondere manier. De gasten werden opgehaald met de dienstauto met chauffeur. Dat doen de gastvrouwen en –heren niet van Vier het leven, zij rijden zelf. Maar dat maakte de Commissaris helemaal goed door koffie voor ook andere gastvrouwen en gasten in te schenken. Met zorg begeleidde hij de slechtziende gast via de trappetjes van de Spiegel naar de plaats in het theater.

Genieten
De heer Heidema zag hoe ouderen genieten doordat ze gewoon uit kunnen gaan. Vier het Leven ontzorgt, daar waar ouderen niet zo makkelijk meer zelf naar een theater kunnen gaan, of film of museum, neemt Vier het Leven deze drempel weg. Ouderen hebben hierdoor het gevoel er weer bij te horen, kijken uit naar de uitjes en met veel plezier op terug. Ook deze avond genoten ouderen samen met de gastvrouwen en de bijzondere gastheer: hij heeft de dames ook weer veilig naar huis gebracht.

Wat is Vier het Leven?
Onder het motto 'samen uit, samen genieten' organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Naast Almelo is Vier het Leven ook actief in Deventer, Enschede/Hengelo, Rijssen-Holten, Vechtdal en Zwolle. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan. Zo kunnen ouderen in Almelo naar bijvoorbeeld concerten van de Stichting Kamermuziek Almelo, muzikale optredens zoals de countryband Savannah, theater met Renaissance en nog veel meer.

Programma
Ouderen, mantelzorgers en organisaties kunnen gratis een programmaboekje aanvragen van hun regio (Almelo, Deventer, Enschede/Hengelo, Rijssen-Holten, Vechtdal en Zwolle) via de landelijke website www.4hetleven.nl of 035-524 51 56. De kosten voor culturele uitjes zijn inclusief toegang, begeleiding, vervoer en een kopje koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

Jaargang: 6 • Nr 238• Wk 07

Gezellige MSX computer veiling

MARIENBERG - De MSX computer is een 'retro' computer, die eind 1984 verschenen is in Nederland. De MSX Vriendenclub Mariënberg is de grootste in Nederland. Zaterdag organiseren zij een leuke veiling en bijeenkomst.

De club is heel actief bezig met deze oude MSX computers; de moeder van alle pc's. Deze jaarlijkse veiling trekt ieder jaar weer vele verzamelaars en gebruikers uit het hele land. Ook mensen die hun oude computer niet willen weggooien vanwege mooie herinneringen nemen de spullen mee om ervoor te zorgen dat de computer op een goede plaats terecht komt.


Redden
De verkoop gaat per opbod en is niet bedoeld om de clubkas te spekken. De veiling is meer bedoeld om de hard- en software uit de vorige eeuw te redden van de vuilnisbak. En hier komen de mensen in tientallen op af. Van heinde en ver. Heeft u overtollig MSX-materiaal of bent u op zoek naar koopjes dan is een bezoek aan de club zeker de moeite waard. De MSX Vriendenclub Mariënberg (M.V.M.) bestaat al 25 jaar en ze organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een clubdag in Buurthuis "De Grendel" aan de Wicher Hentostraat 17 in Mariënberg. De toegang is altijd gratis. Op deze dagen komen alle oude MSX computers weer tevoorschijn en herleven de oude tijden weer. Vele bezoekers, van jong tot oud, weten dan ook deze plek te vinden. Deze computerfreaks kunnen maar geen afscheid nemen van hun MSX computers. Zij noemen zich met recht de vriendenclub van de MSX. De clubdag begint om 10 uur.


Inleveren
Vanaf 11.00 uur kun je je spullen inleveren. Iedereen kan nu rustig de items bekijken. De veiling zelf zal rond 13.00 uur beginnen. De opbrengst is geheel voor de verkoper. Tot slot is er ook aan de inwendige mens gedacht waardoor het dus niet noodzakelijk is om eigen eten en drinken mee te nemen. De club runt in eigen beheer de keuken en hanteert Retro- prijzen. De organisatie van deze clubdag is al jaren in handen van Gré Poortman. Voor meer informatie over de veiling kun je mailen naar: gpoortman@caiway.nl of bellen naar 0546-673103

Leuk uitje met Vier het Leven

ALMELO - Dankzij de prachtige statiegeldactie van PLUS supermarkten in Almelo heeft Stichting Vier het Leven een mooie aanbieding voor ouderen om naar de voorstelling te gaan van Joke Bruijs op zaterdag 16 maart in Theater Hof 88 in Almelo.

Onder het motto 'samen uit, samen genieten' organiseert Stichting Vier het Leven theater- en concertbezoek met begeleiding voor ouderen die een extra ondersteunende arm nodig hebben of graag samen gaan. Gastvrouwen en -heren van Vier het Leven halen gasten op en begeleiden ouderen voor een mooie avond uit naar 'Café du Monde' van Joke Bruijs op zaterdagavond 16 maart 2019. In een boeiend muziekprogramma trakteert Joke Bruijs u op haar eigen humoristische wijze op de pareltjes die het levenslied heeft voortgebracht. Met het ensemble Música Extrema spoorde zij de mooiste chansons, copla's, schlagers, standards, fado's en smartlappen. Genieten van een muzikale en veelzijdige voorstelling vol kippenvel en nostalgie. Door de statiegeldactie van PLUS supermarkten in Almelo is er een speciale prijs, 17,50 euro, voor de voorstelling 'Café du Monde'. Hiervoor wordt u thuis opgehaald, begeleiding van deur tot deur, koffie of thee vooraf, in de pauze een drankje en na afloop wordt u weer veilig thuis gebracht door de gastvrouw of heer van Vier het Leven. Wilt u met een gastvrouw of -heer naar Café du Monde op 16 maart 2019? Dan kunt u contact opnemen met het landelijk telefoonnummer van Vier het Leven 035–5245156 of info@4hetleven.nl. Kijk voor info op: www.4hetleven.nl

Column

Luxe waangs

At der ene business is woer gloepens völle geeld verdeend wordt, dan is det de luxe waagnshaandel wal. Autofabrikaanten verdeent der miljarden an, braandstofproduceanten dito-me-suker en wat deank iej van de oawerheaid ? Leenks- of rechtsumme pakt ze oe toch wal en zorgt ze vuur 'opcenten' biej de weagnbelasting , vuur BPM en vuur accijnzen.

Der wordt ook zowat noarns mear oawer ekuierd as oawer auto's. De meeste verjoardage, feestjes en op de zaak wordt der vuural duur kearls ekuierd, epochet, oawerdreewn oawer luxe waangs. Det koomp vuural ook umdet auto's status geewt. At Jan Boezeroen zin Opel Kadettje mooi epoetst hef, is'e de konik te rieke en wil'e der wal dage oawer kuijern. Mear wat ducht oe van de leagers lease-jagers. Dee rauscht der wat of, want dee wage is toch nit van eur en ze tankt biej de deurste benzinepoompen. En dan dee zogenaamde duurzaamheidsleu dee at hybride jaangt, mear oe op de snelweage an alle kaanten inhaalt.

Dét koomp dan wier umdet dezelfde graai-oawerheaid dee hybride en vuural elektrische waangs zwoar subsidieert. En temet met dee energietransitie wil deezelfde oawerheaid det der allenig mear elektrische waangs verkoch mangt worden. Jan Boezeroen is dan oet-erangeerd, want den kan temet ginne elektrische wage koopn. De elite kan jaagn en de gewone man mut op de fietse. Gedeankt minne weurde!

Biej oons op de zaak geet het vanzelf ook oawer de downgrading van het lease-anbod woer at het woarkvolk in de boetndienst mag jaagn. Jaggen Edwin biej oons nog in nen moojn 5 serie, automaat, full options met radio en steurbekrachtiging, hee kan non kiezen oet 'n Kadettje, nen Kia of nen Renault Kadjar. Nee, nit het leste medel, mear een vúúrlesten want den had een poar gram meender oetstoot, ook gin lear, ook gin sportvelgen en nen haandbak. Wat keke miszeun toen at hee oons det verteeldn.

En Elroy biej oons had zwoar oonderhaandeld oawer zinnen niejn Toyota Corolla. Hee had der toch earlke dikke nommerplaatn biej-ekregen en nen mooin learnen slöttelhanger van Zuud Fraanske beeste maakt.

Vergette viej nog zowat dee bleute met zonnen Tesla. Ook zwoar esubsidieert allemoals vuur de leu dee at het feaitlijk good köant betaaln. In Riessen he'j Karst oet de Venneslagen den at ook in zonnen Tesla wol jaagn mear biej 't hoes vermoedelijk gin geleagenheaid had um dee batterieje op te laadn. Det tanken dut-e dan biej de Citadel in Riessen en dan löt-e zik wierumme jaangn noar thoes en at 't trechte is met oplaadn net aandersumme. Oawer duurzaamheaid esprökken!

At de hele stroate biej oe oawergeet op elektrische waangs, kriengt de gemeentekearls ne körtere route as ze de weenterdag biej snee of glattigheaid mun streejn. De hele stroate gleuit het oet van al den stroom vuur het oplaadn van dee batteriejwaangs en 'n snee smeelt vanzelf vot.

Oawer auto's kö'j wal dage kuijern.

Gerard Voortman

Gemeentegids Wierden op de mat

WIERDEN - Huishoudens en ondernemers in Wierden ontvangen deze week weer de gemeentegids. Deze omvat uiteenlopende informatie van de gemeente, maar ook veel lokale organisaties, verenigingen en bedrijven.

Tevens kunt u gebruikmaken van de digitale gids, de SmartMap via wierden.smartmap.nl. Mocht u na 19 februari nog geen gids hebben ontvangen, dan kunt u uw adresgegevens mailen naar info@aksemedia.nl onder vermelding van informatiegids Wierden. Ook kunt u op de SmartMap een bladerbare versie (E-book) van de informatiegids inzien of bij de gemeente een exemplaar afhalen. Naast de (digitale) gids is er een gratis Gemeentegids App. Met deze gids voor uw tablet of smartphone kunt u 1.9 miljoen actuele adressen in heel Nederland, altijd en overal raadplegen.


Wijzigingen
De informatiegids is gedrukt op gecertificeerd papier en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van adverteerders, verenigingen en instellingen. Wijzigingen kunt u doorgeven aan Akse Media via redactie@aksemedia.nl (onder vermelding van informatiegids Wierden) of bel (0223) 673 010. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de mutatiebon achterin de gids of van de digitale informatiegids http://wierden.smartmap.nl


Pas op
Akse Media geeft deze gids uit in opdracht van de gemeente. Zij zijn ook het énige bedrijf dat een gids uitgeeft; helaas zijn er ook bedrijven die ondernemers op proberen te lichten met adverteren in niet-bestaande gidsen. Dit fenomeen is bekend als acquisitiefraude.

Olympische training

ALMELO - Komende zondag 10 februari is er een speciale training in de TON Turnhal. De eredivisie tunsters van Klaverblad TON Almelo trainen dan samen met 2 turnsters en 3 turners die namens Nederland uitgezonden zullen worden naar de Special Olympics World Summer Games.

Deze Special Olympics, uitgegroeid tot het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking, zullen van 8 t/m 22 maart 2019 worden gehouden in Abu Dhabi. Zo'n 7.000 sporters met een verstandelijke beperking zullen topprestaties neerzetten tijdens deze Special Olympics World Summer Games. TON is trots dat deze door Special Olympics Nederland voor gymnastiek geselecteerde sporters (van AGIOS, Vaassen en van NOVITAS, Apeldoorn) bij hen te gast zullen zijn. Deze 5 TOP sporters vinden het enorm leuk om aan de turnsters van Klaverblad TON Almelo hun oefeningen laten zien en advies krijgen van de TON meiden en hun coach Frank Louter. Mocht u ook aanwezig willen zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Geleuwt in oezelf, dan kan
'n aander ook in oe geleuwn.

Maandag 11 feb 10:00 uur

Opnieuw The Big Event bij Opel-dealer Kamp Twente

Opel X Family, 2018

ALMELO – Opel-dealer Kamp Twente in Almelo en Hengelo maakt de aanschaf van een nieuwe Opel wel heel aantrekkelijk.

Tijdens de spectaculaire show The Big Event, die van 11 tot en met 16 februari in Nederland plaatsvindt, krijgt de klant € 2.000,- extra inruilwaarde bovenop de Autotelex-inruilwaarde van zijn huidige auto (€ 1.000,- euro voor de Opel KARL). Behalve de extra inruilwaarde krijgen kopers van een nieuwe Opel personen- of bedrijfsauto voor € 500,- gratis brandstof en mogen ze kosteloos voor € 250,- aan Opel-accessoires uitkiezen. Omdat Opel dit jaar 120 jaar bestaat, profiteert iedere koper van een nieuwe Opel óók van de 120-jaar deals bovenop de voordelen van The Big Event. Daarmee is The Big Event meer dan ooit dé inruilsensatie van Nederland! "The Big Event vindt in februari al voor de twaalfde keer plaats in Nederland", aldus Kamp Twente. "Ook wij doen mee aan deze grootscheepse voordeelshow. Onze klanten weten inmiddels dat er extra veel voordeel te halen is." Via www.opel.nl kunnen klanten een inruilwaardecheque aanvragen. Die kunnen ze tijdens de actieperiode van 11 tot en met 16 februari verzilveren als zij hun auto bij Kamp Twente inruilen voor een nieuwe Opel. Vrijwel alle modellen van Opel doen mee, ook de bedrijfsauto's.


Verdubbelaar
Ook dit jaar is er weer de verdubbelaar. Elke dag zal wordt één taxatie uitgeloot, die geen € 2.000,-, maar zelfs € 4.000,- extra inruilwaarde ontvangt! Om mee te dingen naar die verdubbelde extra inruilwaarde kunnen klanten hun gegevens achterlaten op www.opel.nl.


Gratis brandstof
Voor de € 500,- brandstof verstrekt Kamp Twente een tankpas aan de koper van een nieuwe Opel. Deze pas is tot een jaar na de aankoopdatum geldig. Verder mogen Opel-kopers voor € 250,- aan extra accessoires uitkiezen.


Extra aanbiedingen
Bovendien geldt ook tijdens The Big Event het aanbod van Opel2Go op de KARL en de Corsa voor € 120,- per maand, een automaat-upgrade voor de Crossland X voor € 120,-, een voorraadbonus van € 1.000,- op de Astra, € 750,- voorraadbonus op Grandland X en de Mokka X en 4,99% rente op de financiering. Ook kopers van een Opel Bedrijfswagen profiteren van de voordelen van The Big Event. Met als extra aanbod 0% rente op de financiering met een looptijd van vijf jaar.

Handen af van Overijsselse paasvuren

TWENTE - De CDA-fractie van de Provinciale Staten van Overijssel wil dat de Overijsselse politiek zich sterk maakt voor het behouden van de paasvuren.

CDA-lijsttrekker Eddy van Hijhum reageert hiermee op signalen in de landelijke politiek over het mogelijk sterk beperken van deze traditie; een wens die onder meer bij de ChristenUnie en Partij van de Dieren leeft. Want: het verbranden van hout levert immers ook een zekere mate van overlast en mogelijke milieuschade op. Het CDA Overijssel beargumenteerd dat deze traditie van het paasvuur juist ook erg belangrijk is voor de saamhorigheid binnen de kleine gemeenschappen. Bovendien zijn bepaalde paasvuren zelfs aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed; onder meer in Denekamp en Ootmarsum. Van Hijum: "Het CDA heeft veel waardering voor alle vrijwilligers die zich voor het behoud van onze tradities inzetten. Vele weken van samen plannen, hout verzamelen en dan natuurlijk de avond van het paasvuur zelf waar hele dorpen voor uitlopen. En dat alles op een verantwoorde manier, altijd in goed overleg met de gemeente." Het CDA wijst erop dat ook het RIVM aangeeft aan dat, ondanks de piekbelasting tijdens het paasvuur zelf, het milieueffect verwaarloosbaar klein is. "De verbondenheid mag wat het CDA betreft prevaleren boven zeer tijdelijke overlast.", aldus Van Hijum.

Eerste editie Herakids Cup in de voorjaarsvakantie

ALMELO - Ben jij tussen de 5 en 12 jaar oud en heb jij altijd al een keer samen met je vriendjes of vriendinnetjes willen voetballen in het Polman Stadion? Dan is dit jouw kans. In de voorjaarsvakantie organiseert Heracles Almelo namelijk de eerste editie van de Herakids Cup, een nieuw 4 tegen 4 voetbaltoernooi voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud.

Het toernooi vindt plaats op woensdagmiddag 20 februari (13.00 – 16.30 uur) en het is de bedoeling dat je samen met je vriendjes of vriendinnetjes een team gaat maken. Dit team mag uit minimaal vier spelers en maximaal zes spelers bestaan. Minimaal één speler moet lid zijn van de Kidsclub van Heracles Almelo en jullie dienen zelf voor een begeleider te zorgen die 20 jaar of ouder is. Gedurende de dag, waarbij het plezier uiteraard voorop staat, loop je de kans om Bultje en selectiespelers van Heracles Almelo tegen het lijf te lopen. Scoor jij een foto en een handtekening?


Geef je op!
Kun jij niet wachten om mee te doen? Ga dan snel naar www.heracles.nl/herakidscup en geef jouw team uiterlijk vrijdag 15 februari op. Als je je hebt aangemeld krijg je van Bultje een bevestiging en dan zien we jou graag op woensdag 20 februari met al je vriendjes en vriendinnetjes.

Asito 10 jaar naamgever stadion en hoofdsponsor

ALMELO - Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met elkaar door. De schoonmaakorganisatie wordt per 1 juli aanstaande voor tien jaar naamgever van het stadion van de club en verlengt tegelijkertijd het huidige hoofdsponsorschap voor de duur van die periode. Heracles Almelo en Asito zijn aan elkaar verbonden door passie voor voetbal, de club en de regio. Op 1 juli wordt de nieuwe naam van het stadion bekend gemaakt.

Dat hoofdsponsor en club een contract tekenen voor de duur van tien seizoenen is uniek in Nederland en zeldzaam in de wereld. Met de langdurige samenwerking hebben Asito en Heracles Almelo de ambitie om de club, en in het bijzonder het stadion, te laten uitgroeien tot een centrale plek in de regio waar maatschappelijke initiatieven ontstaan en tot wasdom komen. De toekomstige stadionnaam zal recht doen aan die speciale plek, de regio en de bijzondere samenwerking tussen sponsor en club.

Erfgoed
Asito en Heracles Almelo dragen het erfgoed van club en regio een warm hart toe. De komende jaren laten ze dat zien in maatschappelijke projecten. Rondom de thema's educatie, gezondheid en welzijn zullen beide partijen zelf initiatieven ontplooien en anderen inspireren mee te doen. Club en sponsor zetten zich nu al in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, onder andere in samenwerking met de Penitentiaire Inrichting in Almelo en zorgaanbieder Aveleijn. Ook is het project Chief Cleaning Officer opgezet om het schoonmaakvak en de mensen die dit vak uitoefenen zichtbaar te maken.


Impact
Remko Stolk, commercieel directeur van Asito: "Asito vindt het belangrijk om maatschappelijke impact te maken en grijpt deze unieke samenwerking aan om dit op nog meer vlakken te kunnen doen. We doen samen al veel mooie maatschappelijke projecten. In de komende jaren bouwen we deze positie verder uit." Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo: "Uit deze uitzonderlijke samenwerking spreekt enorm veel wederzijds vertrouwen. Het stelt de club in staat om de ambities te blijven nastreven."

Mammacafé

ALMELO - Ontmoet andere ouders of aanstaande ouders tijdens het Mammacafé op vrijdag 8 februari.

Het Mammacafé is een plek om andere ouders te ontmoeten. Met een kopje koffie gezellig kletsen, maar ook vragen over bijvoorbeeld opvoeden worden beantwoord. Het thema op 8 februari is 'Weer fit na je bevalling'. Bekkenoefentherapeut Rian Klomp zal hierover komen vertellen. Het Mammacafé wordt gehouden van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Feijn Lunchen & Lezen aan Het Baken 3. Toegang is gratis.

Andere Pubquiz

ALMELO - Op zondag 10 februari vanaf 20.00 uur kan er worden deelgenomen aan De Andere Pubquiz bij Proeflokaal België.

Deze zondag is er geen gewone pubquiz bij Proeflokaal België aan de Schuttenstraat 2. Dit maal spelen beeldfragmenten een belangrijke rol bij de quiz. Verder kunnen net als bij een pubquiz vragen verwacht worden in veel verschillende categorieën zoals sport en muziek. Het meedoen aan de quiz is gratis, dus kom ook!

Extra hulp op de eerste hulp

HOGE HEXEL - Toneelvereniging Hoge Hexel staat met een doldwaze klucht op de planken van het Kulturhus.

Een persoonsverwisseling op de eerste hulp, daar draait de klucht om. Wat nou als de schoonmaker wordt aangezien voor de nieuwe dokter? Het toneelstuk zien, kan op 8 en 9 februari om 20.00 uur in Kulturhus Hoge Hexel aan de Nieuwe Schoolweg 5. De entree bedraagt voor volwassenen € 5,- en voor kinderen tot en met 12 jaar € 3,50. Voor kaarten kan er onder andere contact worden opgenomen met Karin Grevelink via 0546-433797.

Verenigingen maken kans op bijdrage van Rabobank

Foto: Shutterstock

ALMELO / WIERDEN - Verenigingen en stichtingen in Tubbergen, Almelo, Holten, en Wierden maken ook dit jaar weer kans op een leuke bijdrage in het kader van de Rabo Clubkas campagne. De Rabobank Noord en West-Twente geeft ook dit jaar weer een mooi geldbedrag weg aan sportclubs, culturele, maatschappelijke of recreatieve activiteiten binnen hun werkgebied. Kortom, een breed scala verenigingen komt in aanmerking.

Het weggeven van een stukje winst is natuurlijk een mooi onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die iedere ondernemer heeft, maar zeker ook wanneer het een bank betreft. Dit jaar is er een recordbedrag beschikbaar; in totaal kan dit jaar 200.000 euro geschonken worden.


Stemronde
Niet de bank zelf, maar de klanten bepalen welke vereniging of stichting een financiële bijdrage ontvangt. De opzet van de actie verloopt als volgt. Vanaf nu tot en met 10 maart kunnen verenigingen zich inschrijven om deel te nemen. Zij moeten dan wel aan enkele voorwaarden voldoen; zo moeten zij zelf ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke rekening rekening hebben bij de Rabobank Noord en West Twente. Na aanmelding kunnen de clubs en de bank van 10 maart tot en met 7 april campagne voeren. Klanten van de bank kunnen dan van 19 maart tot en met 7 april stemmen voor welke club een bijdrage moet krijgen. Iedere klant in het werkgebied mag dan drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde vereniging. De hoop is dat zo de bijdragen niet alléén naar de grootste verenigingen met de meeste leden gaan. De afgelopen jaren nam de bekendheid van de actie en het aantal klanten dat stemt toe, wat gunstig is voor de verenigingen.


Uitslag
Halverwege april zijn dan de resultaten per club bekend. Deelnemende clubs ontvangen ten minste 100 euro, maar er zit geen maximumbedrag aan deze actie. Kijk voor aanmelding en voorwaarden op: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/noord-en-west-twente/

FC Twente - FC Eindhoven

ENSCHEDE - FC Twente speelt aankomend weekend uit bij Sparta Rotterdam en gaat de week erop op bezoek bij Jong PSV.

Op vrijdag 22 februari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen FC Eindhoven. De ploeg uit Eindhoven staat momenteel 9e op de ranglijst en staat samen met FC Twente en RKC Waalwijk bovenaan in de 3e periodestand. De wedstrijd in De Grolsch Veste start om 20.00 uur. Kaarten voor de wedstrijd zijn beschikbaar vanaf € 12,50 en te verkrijgen via kaartverkoop.fctwente.nl en bij de receptie van De Grolsch Veste. Voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven heb je geen Clubcard nodig, iedereen kan eenvoudig kaarten kopen.


Kaarten
Voor 65-plussers zijn de toegangskaarten vanaf 10 euro te verkrijgen. Ben je lid van de Kidsclub of Young Reds? Dan betaal je 7,50 euro (ouders, familie en/of vrienden die geen lid zijn betalen het normale tarief) in bepaalde vakken. Reguliere kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12,50 euro.

Open dag Almelose Montessorischool

ALMELO - Deze zaterdag 9 februari is het open dag op de Almelose Montessorischool.

Van 11.00 tot 13.00 uur zijn ouders die een basisschool zoeken met hun kind of kinderen van harte welkom om een kijkje te nemen. Zoekt u een school waar de leerkracht kijkt naar uw kind als uniek individu. Zoekt u een kleinschalige school? Zoekt u een school waar uw kind zich kan ontwikkelen tot een onafhankelijk en zelfstandig mens met zelfvertrouwen? Kom dan eens kijken bij de Montessorischool. Locatieleider Arlette van Wijhe: "In Hengelo en Deventer zien we momenteel een enorme groei voor de Montessori-basisscholen. In Almelo is deze vorm van onderwijs nog wat onbekend. Onze ervaring is dat ouders die een bezoek aan de school brengen, de sfeer proeven en zien hoe het onderwijs voor hun kind werkt, positief verrast zijn. Je moet het beleven om het te begrijpen." Montessori is net als Dalton of Jenaplan een vorm van onderwijs. Het is een gewone openbare school, zonder geloofsovertuiging. De Almelose Montessorischool biedt individueel onderwijs voor ieder kind. Het is een manier van les geven waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat, binnen glasheldere kaders en met hele goede resultaten.


Iedereen welkom
Tijdens de open dag kunnen ouders en kinderen sfeer proeven door in gesprek te gaan met leerkrachten en ouders van schoolgaande kinderen, meedoen aan een schrijfdansles, pannenkoeken bakken, kijken hoe verschillende klassen werken, meedoen en het Montessori materiaal ervaren. De peuterleidsters van onze inpandige peuteropvang zijn ook aanwezig, zodat u rustig rond kunt kijken. Ouders en hun kind(eren) zijn van harte welkom op zaterdag 9 februari, van 11.00 tot 13.00 uur. Het adres is Jan Janslaan 4. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Betere aanpak zorgfraude

TWENTE - Het aantal meldingen van zorgfraude is de afgelopen jaren toegenomen. Ook in Twente kwam dit fenomeen helaas vaker voor. De Twentse gemeenten werken actief om dit terug te dringen.

In juni afgelopen jaar constateerde de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid al dat er een stijgende lijn zichtbaar was van zorgfraude. In 2016 waren er 447 signalen, in 2017 al 675 signalen. Met name op het gebied van fraude in de wijkverpleging en fraude met persoons gebonden budgetten steeg fors.


Makkelijke fraude
Zorgfraude kent vele gezichten. Een voorbeeld is dat vaker naar voren kwam was dat cliënten met psychische problemen of lichte verstandelijke beperkingen minder dagbesteding kregen dan zou moeten.Ook de begeleiding bij beschermde woonvormen was minder dan het kostenplaatje aangaf.Zorgfraude ondermijnt het zorgstelsel en zorgt voor grotere kosten voor de samenleving.


Twentse aanpak
Deze en andere vormen van fraude komen ook in Twente vaker voor, zo constateerde ook de Veiligheidsregio Twente. De Twentse gemeenten en andere overheidspartners ontwikkelden daarom het 'Barrieremodel'. om dit tegen te gaan. Een aanpak die nu al succesvol blijkt om malafide zorgbureaus aan te pakken. Dit model omvat drie stappen: het screenen van bureau's op de resultaten tot nu toe; zo mogen zij niet eerder betrokken zijn geweest blij fraude. Er worden strikte eisen gesteld aan de overeenkomst. De tweede stap is pre-monitoring. Deze kijkt naar de organisatie in detail, zoals de financiering, loon-omzetverhouding en achtergrond in de zorgsector. De derde stap is het stoplichtmodel: informatie die verkregen is wordt afgezet tegenover risico-indicatoren.


Brede taak
Het opsporen van misstanden kunnen de overheden echter niet alleen. Wanneer burgers en andere verenigingen signalen hebben van fraude kunnen zij dit ook melden. Zo moeten signalen van fraude nog eerder opgepakt worden, voor dit escaleert.

Ik hoor alles

ALMELO - De voorstelling 'Ik hoor alles' betekent een avondje cabaret met Vincent Bijlo.

Heeft u wel eens stilgestaan bij alle geluiden om u heen? De motormaaiers, ADHD-kinderen en snelwegen maken veel geluid, maar daartegenover staat het poëtische geluid van ruisende bomen. Vincent Bijlo hoort het allemaal en de manier waarop hij erover vertelt, opent misschien wel uw ogen. 'Ik hoor alles' is te zien op woensdag 13 februari om 20.15 uur bij Theater Hof 88. Toegangskaarten vanaf € 16,- zijn onder meer te koop via www.hof88.nl.

Fotoclub Wierden exposeert

ALMELO - Vanaf 11 februari tot en met 31 maart is er in Bibliotheek Almelo een foto-expositie te zien van Fotoclub Wierden.

Louter enthousiastelingen zijn lid van de Fotoclub Wierden. De leden maken niet alleen foto's, maar kijken ook kritisch naar elkaars werk en zo nu en dan organiseren ze activiteiten rondom foto's maken en afdrukken. Dit alles resulteert in mooie foto's, die tijdens de openingstijden van Bibliotheek Almelo te zien zijn. Neem ook een kijkje bij de expositie!

Snertwandeling

WIERDEN - Doe mee met de Snertwandeling van Ambulare op 9 februari.

U kunt kiezen uit een prachtige wandeling van 5, 10, 15 of 20 kilometer over verharde en onverharde paden. Alle routes beginnen bij de Wierdense Tennisvereniging Beukersweide en voeren door de mooie natuur rondom Wierden. Bij terugkomst wacht er een heerlijke kop snert op u. Niet leden betalen voor deelname € 4,- en leden € 3,-. Meer informatie is te vinden op ambulare.org.

Back To The Country

ALMELO - De band Savannah trekt al seizoenen lang volle zalen in het land met Back To The Country. Op 16 februari om 20.00 uur kunt u ze zien in Theaterhotel Almelo.

U wordt door Savannah meegenomen naar de jaren '50, '60 en '70. Hits van The Everly Brothers, Jerry Lee Lewis en Chuck Berry zullen de revue passeren. Tijdens de toegift in de foyer kan nog naar hartenlust meegezongen worden. Kaarten vanaf € 20,50 bestelt u via www.stadstheateralmelo.nl of koop ze bij de theaterkassa.

Blijf er niet mee lopen: Polikliniek Proktovar kan helpen

HENGELO - Darmklachten, spataderen, rug- en gewrichtsklachten hebben één ding gemeen: ze hebben een grote impact op je leven. Toch blijven veel mensen er te lang mee rondlopen. Polikliniek Proktovar met vestigingen in Hengelo en Best specialiseert in het onderzoeken en behandelen van deze klachten.

Proktovar beschikt over een multidisciplinair team met proctologen die zich buigen over darm- en anale klachten, een gastro-intestinaal chirurg, vaatchirurgen voor onder meer spataderbehandelingen, maar ook een orthopeed en radioloog, gefocust op rug- en gewrichtsklachten.

Spataderen
Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen zichtbaar zijn. De blauwe, verdikte aderen kunnen zorgen voor concrete klachten zoals bloeden na het stoten van uw been, pijn, rusteloze benen en een zwaar gevoel in de benen. Behandeling is dan zeker wenselijk op medische gronden, maar ook geeft het weer een zelfverzekerd gevoel in de zomerse dagen wanneer de benen vaker zichtbaar zijn. Meestal kan het onderzoek binnen 1 week plaatsvinden met daarna een snelle behandeling. Bij het consult gebruikt de arts moderne methoden zoals het Duplex-onderzoek om de toestand van de aders goed te bekijken. Behandeling gaat eveneens volgens de modernste technieken, zoals de endoveneuze lasertherapie. Hierbij brengen zij met een zeer kleine snee een kleine laserdraad in in de ader, waarmee het bloedvat gesloten kan worden. Hierbij is dan in de meeste gevallen geen narcose nodig, wat zorgt voor een snelle behandeling met aanzienlijk korter herstel. Andere methoden zoals bijvoorbeeld het dichtspuiten van een ader zorgen ook voor een snel herstel. Het operatief verwijderen van grotere spataderen is ook mogelijk, maar komt steeds minder voor dankzij de moderne alternatieven.

Rug en gewrichtsklachten
Ook voor de behandeling van rug- en gewrichtsklachten bent u aan het juiste adres. Hierbij wordt natuurlijk gekeken naar uw leefstijl en houding, om zoveel mogelijk zonder zware ingrepen te kunnen helpen. De behandeling van een tenniselleboog gaat volgens een innovatieve nieuwe methode, ontwikkeld hier in Twente. Hierbij wordt met kleine naaldjes op een zeer precieze plek bij de ontstoken pees uw eigen bloed of dextrose ingespoten. Uiteindelijk herstelt zo 70 procent van de mensen met een tenniselleboog.

Darm- en anale klachten
Darm- en anale klachten zijn vervelend en roepen niet zelden toch wat schaamte op. Dit is absoluut niet nodig. Veel mensen blijven te lang rondlopen met problemen die goed te behandelen zijn. Proktovar's ervaren proctologen kunnen helpen bij bijvoorbeeld aambeien, pijnklachten en jeuk maar ook problemen met de bekkenbodem of incontinentie. Wanneer een verandering van uw levensstijl of medicijnen niet toereikend zijn, kunnen de proctologen ook diverse poliklinische ingrepen uitvoeren. Behandeling draagt bij aan de kwaliteit van uw leven; blijf er dus niet mee rondlopen.

Verzekerde zorg
Proktovar biedt een breed scala aan onderzoek en behandeling aan. Proktovar heeft inmiddels contracten met veel, maar nog niet alle verzekeraars. Voor u als patiënt is het belangrijk om te weten dat u in principe alleen uw eigen risico betaalt bij Proktovar. Wanneer u namelijk bij een niet gecontracteerde verzekeraar zit, zal Proktovar hun deel van de kosten kwijtschelden. Zo bent u niet duurder uit dan voor andere behandelingen in een regulier ziekenhuis. Goede zorg moet immers voor iedereen betaalbaar zijn.

Maak een afspraak
Polikliniek Proktovar in Hengelo en Best helpt u graag. Maak dan ook een afspraak voor een consult. Bel voor meer informatie of een afspraak met 074-37 64 408 of mail info@proktovar.nl. Kijk ook op de website: www.proktovar.nl

Mooie ogen dankzij Clinique Dr. Don

HENGELO - Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in ooglidcorrecties en maakt de mooiste ogen van Nederland!

Denk er eens over na. Geen taboe meer. Eén op de zeven Nederlanders (30.000 per jaar) ondergaan een ooglidcorrectie per jaar. Het ziet er mooier uit. Zowel mannen als vrouwen komen in de klinieken van Dr. Don voor een bovenooglidcorrectie. Iedereen wil toch een frisse uitstraling?

Hangende oogleden
Ogen kunnen ook echt moe aanvoelen als de ogenleden gaan hangen. De omliggende spiertjes moeten steeds het gewicht van het uitgezakte ooglid omhoog houden. Het kost steeds meer moeite om de ogen open te houden. De ogen voelen dan moe aan. Ook kunnen klachten als: hoofdpijn, tranende ogen en minder zicht ontstaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in zowel complexe als eenvoudige ooglidcorrecties en heeft al vele honderden patiënten met succes en tevredenheid behandeld. Eerst wordt er in een intakegesprek onderzocht of mensen in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie. Daarna volgt de ingreep. De overtollige huid die in de weg zit wordt nauwkeurig verwijderd en Dr. Don zorgt ervoor dat het kleine wondje precies in de oogplooi valt, zodat het later niet meer zichtbaar is. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van ooglidcorrecties, kan hij de operatietechniek kiezen die het beste past bij de vorm van uw oog. Het is en blijft dus maatwerk. Afspraak maken? 0743030250

Prijs
Bovenooglidcorrectie voor 495 euro. De intake is gratis. Deze unieke winteraanbieding is voor u of voor iemand uit uw omgeving die hier al een tijdje over nadenkt. Boek een vrijblijvende afspraak in bij Clinique Dr. Don en laat u informeren over de mogelijkheden. 074-3030250. De medisch consulenten beantwoorden graag uw vragen. Clinique dr. Don is gevestigd aan de Demmersweg 136, 7556 BN in Hengelo. Kijk ook op: www.cliniquedokterdon.nl

Contactlenzen ook voor senioren

TWENTE - Met het ouder worden nemen ook de lichamelijke ongemakken wat toe. Slechter zien is hierbij helaas ook een veel voorkomend probleem. Hoewel we het graag lang uitstellen, is menig senior uiteindelijk toch aangewezen op een bril. Maar: er zijn ook alternatieven. Zo staat ook de ontwikkeling van contactlenzen niet stil.

Het was lang de gewoonte om op leeftijd gewoon een (lees)bril aan te meten wanneer het slechter ging met het lezen. Gelukkig zijn tegenwoordig veel aspecten van slechter zien goed te behandelen met medicijnen of chirurgie, maar bij kleinere problemen kunnen ook contactlenzen uitkomst bieden. Deze bieden belangrijke voordelen ten opzichte van een bril. Natuurlijk als eerste het cosmetische: niet iedereen is fan van met een bril lopen, hoe modieus ze ook kunnen zijn tegenwoordig. Contactlenzen bieden daarnaast een volledig zicht, zonder de hinderlijke bril die delen van uw zicht blokkeert. Het spaart ook de neus en oren, die het zeker bij een zwaardere bril te verduren krijgen. Contactlenzen zijn relatief eenvoudig in en uit te zetten; makkelijker dan u wellicht denkt. Met een korte instructie en een klein beetje oefenen is dit perfect te doen met de vingers of een zuigertje. Lenzen zijn ook comfortabel te dragen bij het sporten, hoewel het verstandig is om ze bijvoorbeeld bij het zwemmen uit te doen. Tegenwoordig zijn ook lenzen leverbaar als multifocaal / bifocaal, oftewel, geschikt voor meerdere afstanden. Zo kunt u zowel veraf als dichtbij goed zien. Een voordeel van de contactlenzen ten opzichte van de bril is dat de lenzen actief meedraaien met uw ogen. Zo is bijvoorbeeld het bovenste stap in de supermarkt goed te lezen zonder veel moeite.


Goed advies
Wanneer u contactlenzen overweegt is het verstandig om advies in te winnen bij een ervaren contactlensspecialist. Niet iedere opticien beschikt over de ervaring en kennis om uw lenzen perfect aan te meten. Via de Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten, www.anvc.nl, is een lijst te vinden van gediplomeerde specialisten. Ruim 90 procent van hen is aangesloten bij deze vakvereniging.

Studenten willen toeristen naar Twente lokken

Foto: Shutterstock.com

TWENTE - Het komende halfjaar krijgt Twente Marketing hulp en advies van studenten van ROC van Twente, Saxion Hogeschool, maar ook van studenten van het Duitse Berufskollege Niederberg Velbert en het Oostenrijkse HLWFW Kufstein. In groepsverband onderzoeken zij verschillende opties om Twente aantrekkelijker te maken voor toeristen.

In het Erasmusproject werken studenten van de mbo-opleiding travel & hospitality en de hbo-opleiding Tourism Management samen met leeftijdsgenoten uit het Duitse Velbert en het Oostenrijkse Kufstein. "Het is een driejarig project waarbij verschillende studenten in semesters direct opdrachten krijgen van organisaties uit de branche. Dat is voor de studenten een goede kennismaking met het toekomstige werkveld. Daarnaast zijn er de waardevolle contacten met buitenlandse leeftijdsgenoten", legt ROC-docent Gerben Kappert uit.


Toeristen verleiden
De internationale samenwerking met marktpartijen en tussen verschillende opleidingsinstituten maakt het project waardevol. Kappert: "Dit is het echte werk. Het werk waar studenten straks ook mee te maken krijgen. Een opdrachtgever als Twente Marketing opdrachtgever is dan ook geweldig!" De studenten gaan het komende halfjaar onder andere onderzoeken hoe de Duitse toerist te verleiden is tot een bezoekje aan Twente. De Duitse gast kijkt immers met andere ogen naar onze regio. "Hiervan gaan Twente Marketing en de ondernemers in de regio zeker profiteren."


Werkweek
De studenten en docenten uit Duitsland en Oostenrijk verblijven van maandag 28 januari tot zaterdag 2 februari in Delden. In deze week leren ze Twente kennen en staan er verschillende activiteiten op het programma. Aan het eind van de week presenteren de studenten een plan van aanpak voor hun verdere onderzoek. In september was de eerste groep voor het project in het Oostenrijkse Pillerseetal. Volgend jaar brengen de Twentse studenten een bezoek aan Duitsland.

Speeddate voor senioren

ALMELO – "Tijdens een speeddate krijg je de kans om in een gesprek van circa 7 minuten met meerdere singles te kijken of er een wederzijdse klik is," legt Schepers uit.

"Er is veel eenzaamheid onder senioren en speeddaten is best onbekend in het oosten. Speeddaten is laagdrempelig en eenvoudig. Men hoeft alleen maar ja op te schrijven na het korte gesprekje. Na afloop wordt bekeken of er bij beide alleenstaanden een ja is en worden later de telefoonnummers uitgewisseld. Vervolgens neemt men contact met elkaar op om uitgebreider op date te gaan." Volgens Getty Schepers is er veel behoefte aan een leuke partner om weer gezellige dingen mee te doen, een fijn gesprek, samen koffie drinken, fietsen of een wandeling maken.


Weekend
Juist in het weekend komt DatingOost met een speeddate voor senioren. "Dat is een bewuste keuze. De zondag blijkt vooral bij ouderen een eenzame dag," weet matchmaker Getty Schepers van relatiebureau DatingOost. "Doordeweeks hebben senioren wel aanloop, hun vrijwilligerswerk of clubjes, maar in het weekend is het veelal erg rustig." Zondagmiddag 17 februari is er een speeddate voor alleenstaanden (63-78 jaar) in Grand-Café Enjoy naast voormalig dansschool Elkerbout aan het kanaal. Waar voorheen gedanst werd sporten nu de leden van JMR sportcentre.


Gezellig
Bij de deelnameprijs is koffie inbegrepen en in de pauze een hapje en drankje. "Het gaat om die klik, maar óók om die vonk. Of je nu 40 bent of 75, niemand wil alleen zijn", stelt de matchmaker. Voor aanmelden en meer informatie kan contact opgenomen worden met DatingOost via www.DatingOost.nl of 0546-492899. Speeddate zondagmiddag 17 februari 2019 in Grand-Café Enjoy, Sluiskade ZZ 181, Almelo.

Roon Staal naar Twekkelo

TWEKKELO - Met een nieuw programma begint zanger en pianist Roon Staal op 7 februari in Gorredijk zijn nieuwe Winter Tour. De tour eindigt op 25 februari in Zoetermeer en doet in totaal 7 provincies aan op 11 verschillende locaties.

Het concert te Twekkelo in de Johanneskerk vindt plaats op donderdag 14 februari a.s. Aanvangstijd is 20.00 uur. De deuren zijn een half uur voor aanvang van het concert geopend. Alle informatie met betrekking tot de Winter Tour en het concert te Twekkelo kunt u vinden op de website www.roonstaal.com Toegangskaarten kunnen hier online besteld worden of telefonisch via 06-30025992 en kosten 17,50 euro per stuk.


Nieuw werk
In 2019 staan 3 nieuwe album releases op het programma: ten eerste zijn album 'A New Door Opens' met daarop piano composities van eigen hand zoals het gelijknamige titelnummer maar ook 'Anthem For All' en 'The Land Where We Dance'. Dit album wordt in het voorjaar opgenomen. Later in 2019 wordt een nieuw album verwacht met veel nieuwe coversongs waaronder werk van John Lennon (Across The Universe), Boudewijn de Groot en Gilbert O'Sullivan. Tenslotte zal aan het einde van het jaar een tweede kerstalbum verschijnen in navolging van zijn eerste 'Christmas Album'. Staal geeft tussen de tournees in Nederland door ook optredens in het verre oosten van Rusland (Vladivostok) en Japan. De zanger weet met zijn warme stem en prachtige pianospel het publiek steeds weer te raken met prachtige vertolkingen van zijn eigen composities en werk van andere componisten. Naast bekende eigen songs als Weet Waarom Je Leeft, Promise en In The Silence Of Light zullen bekendere werken als Help Me Through The Night, Pie Jesu en Stay With Me 'Till The Morning niet ontbreken.

Open dag zuivering

ALMELO - Wat gebeurt er met het afvalwater dat afgevoerd wordt via het riool? Wanneer u dat wilt weten, is de open dag bij zuivering Almelo-Sumpel iets voor u.

Deze open dag wordt georganiseerd door Waterschap Vechtstromen. Zij willen u op 16 februari graag laten zien hoe van het vieze rioolwater weer schoon water wordt gemaakt. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur zijn er vele rondleidingen over het terrein en er zijn tal van activiteiten voor de kinderen. U vindt de waterzuivering aan de Bosuil 1 in Almelo.

Vanzelf moe

ALMELO - Vier avonden op rij staat Bert Visscher met de voorstelling 'Hij wordt vanzelf moe' in Theaterhotel Almelo.

Velen willen naar deze voorstelling, want alleen voor 12 februari zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Weer gaat Visscher proberen orde te scheppen in de door hemzelf gecreëerde chaos. Gaat dat lukken? De voorstelling begint om 20.00 uur in Theaterhotel Almelo aan het Schouwburgplein 1. Koop uw kaarten vanaf € 23,- via www.theaterhotel.nl.

Concert van SKA

ALMELO - Stichting Kamermuziek Almelo organiseert een klassiek concert op 10 februari.

Het pianoduo Blaak, oftewel Stefan en Martijn Blaak, zullen tijdens dit concert een nieuw muziekstuk spelen. Het stuk is door de Nederlandse componist Jeppe Moulijn speciaal voor hen gecomponeerd. Het concert van de SKA bijwonen kan op 10 februari vanaf 14.30 uur in de Kapelzaal van Theater Hof 88. Kaarten kosten € 18,50 en zijn te koop via www.hof88.nl.

Ruilbeursavond

WIERDEN - Verzamelen blijft leuk. Kijk maar eens naar het succes van de acties van diverse supermarkten.

Dat is ook wat de CVVV, culturele Vereniging Voor Verzamelaars, graag laat zien met de ruilbeursavond in 't Oosterhoes. Iedereen is daar welkom tussen 18.30 uur en 21.00 uur en de toegang is gratis.

Lezing "Chagall, de schilder en de liefde"

ALMELO - Op 22 februari as is er in het Huis van Katoen en Nu weer de maandelijkse "OVA-morgen". De heer Frans Wiersma vertelt over Marc Chagall. Zijn verhaal wordt ondersteund met beelden.

Je bent van harte welkom. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Aansluitend is er een eenvoudige lunch. Koffie en thee zijn gratis, voor de lunch kunt u een kleine vrijwillige bijdrage doen. Leden van de ouderenbonden betalen 4 euro voor de lezing, overigen 6 euro.


Aanmelden
In verband met de lunch is aanmelden gewenst bij: cobinoordhoff@gmail.com tel.: 0546-860948 of wvansuivenberg@tiscali.nl tel.:06-47132442. Het Huis van Katoen en Nu organiseert regelmatig deze en andere leuke bijeenkomsten waarbij kunst en historie op een mooie manier verweven zijn. Een altijd verrassend en interessant programma. Kijk ook eens op: www.vankatoenennu.nl