Hart van Almelo

6 juli 2018

Hart van Almelo 6 juli 2018


Jongeren nog te weinig bewust van rijden onder invloed

ALMELO - Nog te veel automobilisten en andere weggebruikers gaan op pad onder invloed van alcohol of andere middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Dit levert grote risico's op voor henzelf en andere weggebruiikers. Dit is de boodschap die leerlingen van CSG Het Noordik komende maandag meekrijgen bij een voorlichtingsmiddag.

De meeste automobilisten zijn redelijk goed op de hoogte van de risico's van rijden onder invloed van alcohol. Hoewel ook hier 'kennis over' en 'handelen naar' soms sterk uiteen liggen. Minder bekend zijn de gevolgen van rijden onder invloed van medicatie of drugs; de politie test hier sinds kort ook actief op.

Campagne
De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Maandag komt het campagneteam naar Almelo om met de leerlingen van CSG Het Noordik een debat te voeren en actief het onderwerp 'Rijden Zonder Invloed' onder de aandacht te brengen. Het campagneteam is aanwezig bij CSG Het Noordik in Almelo met het Lagerhuisdebat.

Het debat
Tijdens een Lagerhuisdebat wordt de klas opgesplitst in twee groepen en gaan ze met elkaar in discussie over verschillende stellingen met het onderwerp 'Rijden zonder Invloed'. De winnaars van het debat krijgen een leuke prijs en 'eeuwige roem', maar het belangrijkste is dat ze allemaal wijzer zijn geworden, van de gevaren van rijden onder invloed en dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Vaak voorlichting
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden. De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

Extra geld voor boomziekten en plagen

Foto: Leonie Smit

ALMELO - Het is ook Almeloërs niet ontgaan: de eikenprocessierups tiert welig in het Almelose groen. De overlast is dit jaar aanzienlijk groter dan voorgaande jaren. De gemeente wil nu extra geld vrijmaken voor het bestrijden van de rupsen.

De Nederlandse gemeenten en overheden waren ronduit verrast over de grote mate van overlast door de eikenprocessierups dit jaar. De irriterende brandharen van de rupsen zorgen voor grote overlast en lichamelijke klachten bij zowel mens als dier. De eikenprocessierups is de afgelopen jaren bezig aan een sterke opmars. Waar de rupsen aanvankelijk alleen in Zuid-Europa voorkwamen, zijn ze de afgelopen decennia steeds verder noordwaarts getrokken. Inmiddels kampt ook ons land met deze grote plaagdieren. Het bestrijden van de rupsen is een tweeledig proces: al vroeg in het seizoen worden rupsen weggezogen voordat ze volwassen zijn om zo de overlast te beperken. Nu de rupsen daadwerkelijk volwassen zijn worden deze rupsen óók weggezogen om zo de overlast weg te halen. Het lijkt er echter op dat deze aanpak aanzienlijk minder effectief is dan eerdere methodes op basis van chemische bestrijdingsmiddelen. Het gebruik van zware chemische middelen is tegenwoordig niet meer toegestaan vanwege de schade aan andere natuur en dieren zoals bijen. De gemeente komt voor lang niet iedere boom in actie; zij laten de rupsen alleen wegzuigen wanneer ze op plekken zitten waar ze overlast veroorzaken, zoals scholen en winkelcentra. Contact met de brandharen heeft vervelende gevolgen zoals jeuk, huidirritatie, luchtwegproblemen en meer.

Meer geld
Een groot deel van het gemeentelijk geld voor bomenbeheer gaat op aan de boomziekten en -plagen. Toename van problemen zorgt dus voor hogere kosten, terwijl er nog geen structureel budget is voor deze taak. Het college stelt voor dit jaar 125.000 euro beschikbaar en voor komende jaren moeten de uitgaven vast opgenomen worden in de begroting. Het niet bestrijden van boomziekten en plagen is geen optie vanwege het maatschappelijk belang van de bomen en risico's voor de omwonenden.

Jaargang: 5 • Nr 209 • Wk 27

Welkom in het Badepark Bentheim!

BENTHEIM - Zomer, zon, zonneschijn: het natuurbad in het Badepark Bentheim nodigt met haar weidse en aantrekkelijke oppervlakte uit tot onbegrensd zwemplezier!

Ingebed in de natuur genieten alle gasten van het chloorvrij baden: door de kiezels wordt het water op natuurlijke wijze gereinigd en biedt daardoor constant schoon zwemgenot. Een grootse speel- en ligweide met speelplaats zoals een beachvolleybal- en voetbalveld, omlijnt het zeker 1800 vierkante meter grote wateroppervlak.

Tarieven
Voor kinderen bedraagt het dagtarief in het natuurbad 1,50 euro, voor volwassenen 3,00 euro en voor families (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen) slechts 7,00 euro. Daarnaast kan tegen een meerprijs ook het veelzijdige belevenisbad gebruikt worden. Groot of klein: het familiebad biedt een ieder afwisselend zwemplezier. De 60 meter lange glijbaan uitproberen, in de schommelgrot je laten omver sproeien of je door het stromingskanaal laten meedrijven ... gewoonweg heerlijk!

Volop genieten
De zwemmers kunnen ook in het ruime sportbad rustig hun baantjes trekken. En voor de kleintjes heel groots: het prachtige speellandschap met de sproeiende wateregel, de fonteinen, de glijbaan en veel meer kindvriendelijke speelementen bieden allen enorm veel plezier! Het exclusieve en aantrekkelijke saunalandschap is ook 's zomers weer een ontspannende highlight. 5 Aantrekkelijke sauna's en de wonderschone aangelegde natuurlijke zwemvijver nodigen uit tot relaxen en recreëren. Het nieuwe wellnessbereik "Pure Silk" werd in oktober 2017 ingewijd en biedt haar gasten vakkundige massages, kosmetische behandelingen en - uniek in de omgeving - Hamam behandelingen. Nadere informatie vinden onze gasten onder www.badepark-bentheim.de .

Column

Tintelende vingers…? De handtherapeut helpt!

Ervaart u regelmatig tintelingen in uw vingers? Wordt u hier bijvoorbeeld 's nachts wakker van of komen ze opzetten in een bepaalde houding van uw pols of arm? Of voelt u al een tijdje een doof gevoel in uw vingertoppen? Dan is de kans groot dat er een zenuw bekneld zit.
Een veelvoorkomende zenuwbeknelling in de pols is het Carpaal Tunnel Syndroom. Maar ook elders in de pols, onderarm, elleboog of nek kunnen zenuwen bekneld raken waardoor u deze klachten kunt ervaren.
In onze vestiging in Almelo kunnen wij u helpen bij tintelende of dove vingers. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten hebben veel ervaring met zenuwbeknellingen. Allereerst wordt de precieze oorzaak van de tintelingen of doofheid onderzocht en vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Een tijdelijke, op maat gemaakte, spalk kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de druk op de zenuw afneemt. Daarnaast wordt geïnventariseerd met welke veelvoorkomende handelingen uw klachten worden opgeroepen en hoe u deze handelingen kunt aanpassen. U krijgt gerichte adviezen, oefeningen en therapie om de beknelde zenuw meer ruimte te geven. Door deze aanpak kunnen uw klachten in veel gevallen verholpen worden.
Mocht de handtherapeutische behandeling tot onvoldoende verbetering leiden, dan kan het raadzaam zijn om u, uiteraard in overleg met uw huisarts, voor aanvullend onderzoek door te verwijzen. Er wordt dan veelal een zenuwgeleidingsmeting (EMG) gedaan. In Almelo werken wij intensief samen met diverse medisch specialisten uit de regio en met Xpert Clinic, een keten van behandelcentra voor hand- en polschirurgie, waardoor wij u eenvoudig en snel kunnen doorverwijzen. Mocht er na aanvullend onderzoek aanleiding zijn voor een operatieve ingreep, dan bent u ook daarna bij onze handtherapeuten aan het juiste adres.
Loop niet te lang door met tintelende vingers! Een langdurig onbehandelde zenuwbeknelling kan tot blijvende schade van de zenuw leiden.
Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland
Brugstraat 2
7607 XG Almelo

Tip van de Fietsenmaker: Schoonmaken zonder water

ALMELO - Onze vaste fietsenmaker Ten Tusscher in Enschede geeft graag tips voor fietsplezier in de brede zin. Wanneer je er op uit trekt met de fiets is schoonmaken belangrijk voor de functie en veiligheid. Hoe kun je dit het beste doen?

Wat je vaak ziet bij toertochten is dat er een lange rij staat bij de hoge druk spuit. Dit is uiteindelijk het slechtste wat je kunt doen voor je fiets. Het is namelijk beter om je fiets op te laten drogen en deze met een zachte borstel af te nemen, zodat er geen water in de lagers komt. Voor het behoud van de onderdelen op je fiets is het namelijk beter dat je zo weinig mogelijk met water aan je fiets komt. Water zorgt er namelijk voor dat dit in de lagers trekt waardoor de slijtage sneller gaat en de lagers gaan vastlopen. Het beste is namelijk zoals eerder gezegd om de fiets af te borstelen met een zachte borstel. Dan ziet je fiets er misschien niet zo mooi uit als wanneer je het gaat doen met een hoge druk spuit, echter zorgt het er wel voor dat de fiets en vooral de onderdelen langer goed blijven. Mocht je fiets in de zomer een beetje fiets zijn, zorg er dan vooral voor dat je ketting en tandwielen nog mooi schoon zijn als je gestopt bent met de rit, dit zorgt er namelijk voor dat de ketting en tandwielen langer meegaan en je je niet gaat storen aan een krakende en piepende ketting bij de volgende rit. Mocht je de fiets wel het liefste zo schoon mogelijk hebben en je gaat er toch met water overeen, denk er dan wel aan dat de slijtage aan je onderdelen wel meer is.

Geas Energiewacht partner Sint Joseph

ALMELO - Vanaf 1 juli 2018 is Geas Energiewacht verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties aan cv-installaties in de woningen van de woningstichting Sint Joseph Almelo. Het gaat om iets meer dan vijfduizend woningen.

Voor woningen met een nieuwe cv-installatie geldt dat er nog garanties actief zijn en de leverancier de verplichting heeft om eventuele problemen met de installatie op te lossen. Geas Energiewacht coördineert ook die verzoeken. Op deze manier hebben huurders één aanspreekpunt bij problemen met de cv-ketel; Geas Energiewacht.

Aanbesteding
Meerdere leveranciers is eerder dit jaar gevraagd een aanbod te doen. Deze aanbesteding is door de Almelose woningstichting beoordeeld. De keuze is daarbij gevallen op Geas Energiewacht. De aanbesteding is beoordeeld op prijs en plan van aanpak. De samenwerking gaat de woningstichting aan voor zes jaar. Huurders kunnen vanaf 1 juli rechtstreeks contact opnemen met Geas Energiewacht wanneer zij storingen hebben.

Werkzaamheden rondom Nieuwstraat

ALMELO - De Nieuwstraat is de komende tijd afgesloten voor het verkeer. De gemeente laat een groot aantal werkzaamheden uitvoeren, met gevolgen voor verkeer en omwonenden.

De Nieuwstraat krijgt een nieuwe riolering en een nieuwe inrichting. De eerste fase omvat het deel van de kruising Nieuwstraat - Schoolstraat - Acaciaplein - Nachtegaalstraat. Daarna zal gefaseerd de rest van de straat volgen. De kruising is nu ongeveer zes weken afgesloten voor het verkeer. Automobilisten moeten rekening houden met omleidingen. Door de werkzaamheden zijn sommige parkeerplaatsen tijdelijk niet bereikbaar. In de eerste fase komen er tijdelijke parkeerplaatsen bij de Acaciaschool. Hier mag u dan langere tijd parkeren. Het parkeerterrein van de Albert Heijn blijft wel bereikbaar, maar deze is alleen bestemd voor klanten van de supermarkt.

Grös meejn met dit wear hoof nit;
heujn op stam koomp earder.

Maandag 9 juli, 10.00 uur

Zomerlezen bij bieb Almelo

ALMELO - Een muziekje aan terwijl je heerlijk buiten zit te lezen? Of je laten voorlezen met een luisterboek? Deze zomer wordt dat extra aantrekkelijk.

Iedereen boven de 18 jaar die in juli en augustus een jaarabonnement neemt bij Bibliotheek Almelo krijgt een knal oranje BoomBox luidspreker cadeau. Via Bluetooth of MP3 luister je overal waar je wilt naar muziek. Makkelijk in de tuin of mee op vakantie. Ook voor luisterboeken heel handig te gebruiken. Mooi, klein, past in elke tas en toch een goed geluid. Let wel op = op. Voor degene die een kortere periode wil lezen is er een speciaal 3-maanden abonnement. Voor € 15,00 lees je de hele zomer.

Vakantiebieb
Van 1 juli tot en met 31 augustus is de vakantiebieb weer open. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met de vakantiebieb neem je ruim 60 e-books voor jeugd en volwassenen overal mee naartoe. Dat scheelt boeken sjouwen. De bibliotheek hanteert de normale openingsuren en je bent van harte welkom! Ga je er wel even tussen uit? Van maandag 16 juli t/m zaterdag 11 augustus lenen zij alle boeken standaard voor 6 weken uit.

Bibliotheekcafé
Eind juli sluit Bibliotheekcafé de Meridiaan. In september opent lunchroom Feijn van Aveleijn in Bibliotheek Almelo.

Koninklijke sloep krijgt grote restauratie

ALMELO - Tijdens het Havenfestival Almelo is in het huis van Katoen en Nu zondag 15 juli 2018 om 15.00 uur is de feestelijke opening van een extra zomer-expositie: de "Koninklijke Sloep".

Deze sloep werd in 1937 door de watersportwereld aangeboden bij Koningin Juliana en Prins Bernhard ter gelegenheid van hun huwelijk. Deze koninklijke sloep stond op het sloependek van het Prinsenjacht "Piet Hein" dat eveneens voor het heugelijke feit was aangeboden door de gehele bevolking van Nederland.

Restauratie
Botenfanaat Coen ten Heggeler uit Almelo heeft er nog een behoorlijke klus aan, maar na restauratie heeft Almelo wel een échte koningssloep om trots op te zijn. Naast de sloep zelf zijn ook veel bijbehorende objecten te zien, foto's en zelfs een brief van prinses Beatrix die bevestigd dat dit de echte koninklijke sloep is.

Langer te zien
Aansluitend aan het Havenfestival zal de expositie de gehele zomerperiode (t/m 31 augustus) in het huis van Katoen en Nu te zien zijn. Tevens zal er tijdens deze expositie onder toeziend oog van de bezoekers een aanvang worden gemaakt met de restauratie. Je bent van harte welkom op deze expositie met "koninklijke allure" tijdens onze openingsuren. Kortom... het huis van Katoen en Nu kleurt oranje deze zomer. De officie¨le opening van deze expositie in het huis van Katoen en Nu is op 15 juli om 15.00 uur. Toegang is gratis. Daarna is deze expositie van woensdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur gratis te bekijken. Kom ook!

Tweede Havenfestival

ALMELO - De tweede editie van het Havenfestival Almelo is in aantocht en die vaart binnen op
14 en 15 julI.

Het programma op zaterdag loopt van 11.00 uur tot 23.30 uur en op zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Een ruime opzet met een goed gevuld en zeer afwisselend water- en randprogramma op zaterdag en zondag. Het water is nog niet zo ver, dat het reikt tot aan het Marktplein, tot aan Nielz, maar dat houdt een enthousiast programma in en rondom het water van de pannenkoekenboot tot aan Kreta niet tegen. Twee dagen volop vertier in waterstad Almelo. Op beide dagen varen er meerdere boten rond om de bezoekers gratis een rondvaart een te bieden. Daarbij kan gebruik gemaakt van diverse boten, zoals de Almelose Praam en twee Zompen.

Sportief
Op zaterdag van 11.00 tot 14.30 uur is er een groot waterpolopolo toernooi met internationale deelname. Op het water kan het publiek demonstraties bijwonen van de Modelbotenclub Almelo. Onderwatersport Vereniging Galathea laat zien wat zij in huis heeft. Voor de kinderen zijn er op het water: waterraden. Beide dagen is er ook op het droge voldoende te zien en te beleven. De Ibiza en brocantemarkt op het terrein voor de Rechtbank. Een uitgebreid Horecaplein voor het Stadhuis, waaraan deelnemen Nielz, Dock 19, Kreta, de pannenkoekenboot Poppies en de Hoofdzaak. Een Kinderpaviljoen met een draaimolen, een stormbaan, schminken en meer. Demonstraties en workshops van "de Peinturisten" ter hoogte van de Pannenkoekenboot Poppies. Er zijn op beide dagen twee podia (bij de Javatoren en op Haven NZ tegenover het Stadhuis) met overdag optredens van Shantykoren en 's avonds livemuziek.

Muziekprogramma
Op zaterdag om 16.30 uur treedt het gitaarduo Double Six op. Van 20.00 uur tot 23.30 uur:: Bigband New Edition. Zondag: om 13.00 uur: the Salsa project. Van alle Latin dansen is Salsa het meest populair. Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong, maar populair gemaakt door de voornamelijk Puerto ricaanse bevolking in New York. Vanaf 16.00 tot 18.00 uur: de band My Generation. Hun repertoire heeft een hoog top100/2000 gehalte met nummers van deze eeuw, maar ook uit de "nineties", de weer populaire eighties en natuurlijk ook de bekende nummers uit de sixties en de seventies. Op naar de haven dus voor een bruisend programma in het centrum van Almelo!

Heracles Almelo presenteert nieuwe tenues

ALMELO - Vorige week werden de nieuwe tenues voor Heracles Almelo gepresenteerd. Behalve een nieuw thuisshirt dat werd gekozen met hulp van supporters krijgen de spelers ook twee nieuwe uitshirts en komt er een nieuw keepershirt.

Supporters van de club konden in november 2017 meedoen aan een verkiezing en hun keuze maken uit 4 ontwerpen. De daaruit gekozen favoriet werd gebruikt als leidraad om verder te ontwikkelen tot het thuisshirt dat het nu is. Het eindresultaat van dit thuisshirt is zwartwit gestreept met zwarte mouwen en een witte kraag. De spelers dragen hierbij een zwarte broek en zwart-witte sokken. De details op het shirt zijn verwerkt in de toepasselijke kleur Almelo's blauw.

Uitshirts
Naast de thuisshirts werden ook er ook twee verschillende uitshirts gepresenteerd door de club. Deze komen in hetzelfde herkenbare ontwerp met het strepenpatroon, maar in de verschillende kleuren. De club presenteerde een versie met blauwe nuances en een bijbehorende blauwe broek en sokken. Het andere shirt is zwart-grijs gestreept en komt met een zwarte broek en zwarte sokken. Ook het keepershirt is herkenbaar aan hetzelfde strepenpatroon dat terug te zien is op de thuis- en uitshirts maar komt in de kleur groen.

Badge en stadswapen
Op de linkermouw van alle nieuwe shirts is een badge van Kans Voor Een Kind te zien. Heracles Almelo is founder van deze stichting die zich inzet om de wensen van kinderen in moeilijke situaties in vervulling te laten gaan. Ook zijn alle shirts aan de binnenzijde voorzien van het stadswapen van Almelo.

Verkoop
Supporters kunnen de nieuwe tenues nu alvast bestellen. Via de webshop van Heracles Almelo is een pre-order in te dienen. Als deze bestelling voor 13 juli geplaatst worden, kunnen de nieuwe shirts vanaf die dag worden afgehaald in de FanServiceShop. Ook is het mogelijk de bestelling te laten bezorgen vanaf die datum. De reguliere verkoop van de nieuwe tenues zal van start gaan tijdens de open dag van de club op zondag 15 juli. Supporters en andere belangstellenden zijn die dag welkom vanaf 11.00 uur en kunnen hier een van de nieuwe tenues bemachtigen! Ga voor de voorverkoop van de nieuwe shirts naar www.heracles.nl

Heracles contracteert Adrián Dalmau

ALMELO - Heracles Almelo heeft Adrián Dalmau (24) gecontracteerd. De Spaanse spits komt transfervrij over van Villarreal. Hij zette in Almelo zijn handtekening onder een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

"Ik ben blij met mijn keuze voor Heracles Almelo", liet Dalmau weten tijdens zijn verblijf donderdag en vrijdag in Almelo. De spits legde met succes de medische keuring af en ondertekende vrijdagmiddag zijn contract. Omdat hij afgelopen weekend nog in actie kwam voor zijn oude club, sluit hij later aan bij de groep. Op 9 juli begint hij definitief aan zijn Nederlandse avontuur. Technisch manager Mark-Jan Fledderus: "Adrián is een spits met een goede techniek en veel snelheid. Dat weet hij te koppelen aan goede loopacties en beweeglijkheid in zijn spel. Daarnaast heeft hij de bereidheid om tegenstanders snel onder druk te zetten en om te schakelen bij balverlies. Adrián voegt als moderne aanvaller specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie." Het afgelopen seizoen speelde Dalmau voor Villarreal B. Daar kwam de spits in 34 reguliere competitiewedstrijden in actie en scoorde hij tien keer. Dalmau en zijn team kwalificeerden zich voor de play-offwedstrijden om promotie naar LaLiga 123 (tweede niveau van Spanje), maar verloren in de finaleronde over twee wedstrijden van Elche.

Tweede elftal ingedeeld in poule A reservecompetitie

Het tweede elftal van Heracles Almelo speelt zijn wedstrijden in de eerste seizoenshelft tegen een groot aantal regionale tegenstanders. De ploeg is ingedeeld in poule A van de reservecompetitie en treft de tweede elftallen van PEC Zwolle, Go Ahead Eagles, De Graafschap, SC Cambuur, N.E.C., FC Twente, sc Heerenveen, FC Emmen en Achilles '29.

Heracles Almelo 2 treft iedere tegenstander één keer. De seizoensouverture is op maandag 20 augustus in het MAC³PARK Stadion van PEC Zwolle. De eerste thuiswedstrijd van het tweede elftal is een week later tegen Go Ahead Eagles 2. Verdere thuiswedstrijden worden gespeeld tegen SC Cambuur 2 (maandag 1 oktober), FC Twente 2 (maandag 5 november), sc Heerenveen 2 (maandag 26 november) en Achilles '29 2 (maandag 10 december). De wedstrijd tegen de reserves van de club uit Groesbeek is tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Tweede seizoenshelft
In de winterstop vindt er een herindeling van de competitie plaats. De bovenste en onderste helft van poules A en B zullen in het voorjaar samenvloeien voor een nieuwe competitie. De nummers een tot met vijf van beide poules worden in het voorjaar samengevoegd voor een tweede competitieronde in poule A. De beide onderste helften gaan verder in poule B.

Jong en oud geniet op open dag Heracles!

ALMELO - De echte supporters van Heracles kijken er al weer een tijdje naar uit: de jaarlijkse open dag! Het aftellen is bijna klaar, want volgende week zondag 15 jullie zijn alle fans weer van harte welkom in en om het Polman stadion.

Van 11.00 tot 17.00 uur is er weer van alles te beleven voor de echte fans. Natuurlijk is de eerste selectie aanwezig in de afgelopen week gepresenteerde nieuwe tenues. Tijdens de Open Dag starten we samen het seizoen 2018-2019. Ga op handtekeningenjacht, ga zelf actief aan de slag in de voetbalzone en bekijk alles vanaf het terras. Deze editie sluit Heracles af met een mooie oefenwedstrijd: Heracles Almelo – Jong Ajax. Het is de eerste van drie geplande oefenduels deze maand; zij nemen het ook op tegen Almere City en Rosenborg BK.

Twee oefenduels bij start voorbereiding

ALMELO - Bij amateurvereniging AVC Heracles speelt Heracles Almelo zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander van de Eredivisionist is de Almelose Selectie, bestaande uit spelers van verschillende Almelose voetbalverenigingen.

De wedstrijd tussen de Almelose Selectie en Heracles Almelo is uitgegroeid tot een traditie. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur.
Kersverse Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth kiest voor een dubbel oefenprogramma tijdens de voorbereiding. De dag na zijn officieuze debuut als trainer van Heracles Almelo tegen de Almelose Selectie staat alweer een tweede oefenduel op het programma. De ploeg reist naar het Duitse Herzlake, waar om 15.00 uur een oefenwedstrijd tegen SV Meppen wacht.
In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax op zaterdag 11 augustus oefent Heracles Almelo onder andere nog tegen FC Emmen, Jong Ajax, FC Volendam en Almere City.

Jaguar I-PACE in de showroom bij Munsterhuis

HENGELO - De nieuwe Jaguar I-PACE staat in de showroom bij Munsterhuis Exclusief! Om de introductie niet onopgemerkt voorbij te laten gaan organiseert het bedrijf op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli introductiedagen. Ook hierna blijft de volledig elektrische SUV nog te bekijken in de showroom.

Ontdek de nieuwe All-Electric Jaguar I-PACE bij Munsterhuis Exclusief. Vanaf 6 juli kunnen enthousiastelingen de nieuwe, volledig elektrische performance-SUV komen bewonderen bij Munsterhuis Exclusief in Hengelo. Op donderdag 5 juli wordt de nieuwe Jaguar I-PACE feestelijk onthuld tijdens een exclusieve VIP-avond. Deze lanceringsavond is enkel voor genodigden. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli worden introductiedagen georganiseerd voor belangstellenden. We nodigen u van harte uit om de nieuwe Jaguar I-PACE in onze showroom te komen bekijken! Tijdens deze introductiedagen kunt u kennis maken met de Jaguar I-PACE.

Indrukwekkend
Van dichtbij is de I-PACE nog indrukwekkender, met alles wat u verwacht van een Jaguar. De Jaguar I-PACE is 's werelds slimste sportauto met vijf volwaardige zitplaatsen, innovatieve opbergruimte, een royale bagageruimte van ruim 1.453 liter achterin en een opbergvak van 27 liter voorin. Zijn vooruitstrevende technologie en baanbrekende aerodynamische design maken de I-PACE een waar pronkstuk.

Kom langs
We verwelkomen u graag in onze showroom tijdens onze introductiedagen van vrijdag 6 en zaterdag 7 juli om de I-PACE te ontdekken. Bent u verhinderd op 6 en 7 juli? De Jaguar I-PACE blijft uiteraard ook na de introductiedagen te bewonderen in onze showroom. U bent van harte welkom om dit prachtmodel te komen bekijken bij Munsterhuis Exclusief. Gevestigd aan de Goudstraat 31 – 49 in Hengelo. Kijk ook op: www.munsterhuisexclusief.nl voor meer informatie over de nieuwe Jaguar I-PACE.

Computercursussen van SeniorWeb

ALMELO - Wilt u ook meer kunnen doen met uw iPad, tablet of computer? Zoals veilig winkelen op internet of e-mailen? U leert het bij SeniorWeb Almelo.

Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van ervaren docenten. Hier zijn geen jeugdige studenten die met een te hoog tempo door de stof heen gaan. Er is ruimte voor al uw vragen. De lessen zijn toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. de lessen en cursussen beginnen op maandag 17 september. Het adres van het Leercentrum is: Wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51 te Almelo. De iPad- en Tabletcursus worden ook in de regio Tubbergen gegeven. Zie voor meer informatie seniorwebalmelo.nl

Voorlichting
Op maandag 3 september is er om 14.00 uur een voorlichtingsmiddag in wijkcentrum De Schelf. U kunt daar kennis nemen van de cursussen die er worden gegeven en kennis maken met de docenten.

Ouder & Kindgym groeit door

BORNERBROEK – Het herstarten van Ouder & Kindgym in Bornerbroek is een schot in de roos gebleken. Inmiddels weten al tien kinderen en tien papa's of mama's wekelijks de weg naar De Latei te vinden, om daar samen te bewegen.

Ouder & Kindgym is een initiatief van Sportbedrijf Almelo en wordt inmiddels door SV LEDO uitgevoerd. Het is een gymaanbod voor de peuter van 1,5 tot 4 jaar die samen met papa, mama, opa of oma lekker wil gymmen. De kinderen worden spelenderwijs geprikkeld om te bewegen, zoals klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen, mikken en rollen. De lessen vinden elke donderdagochtend (08.45 – 09.30 uur) in De Latei plaats. Een mooi gymaanbod voor vooral jonge ouders. Interesse? Geef op bij Ingrid Westen via ingrid@westendak.nl. De eerste twee proeflessen zijn gratis!

Cheque voor Stichting Stadsherstel

ALMELO - Voormalig directeur-bestuurder Jan Kamst (Woningstichting Sint Joseph Almelo) overhandigde op woensdag 27 juni een cheque ter waarde van € 3.455,- aan de Stichting Stadsherstel Almelo. Dit bedrag ontving Jan Kamst tijdens zijn afscheidsreceptie op 11 april dit jaar.

In plaats van wijn of bloemen konden relaties een geldbedrag geven. Deze opbrengst doneerde Jan Kamst woensdag 27 juni aan de Stichting Stadsherstel. Kamst sprak hierbij zijn dank uit naar de relaties die gul gegeven hebben. Als geboren Almeloër heeft Jan Kamst zich gedurende zijn periode bij Sint Joseph ingezet voor het behoud van de weinige historische panden in Almelo. Denk daarbij aan panden in de Doelenstraat en het Torentje van Hedeman.

Stichting Stadsherstel
Stichting Stadsherstel Almelo is een particuliere stichting die tot doel heeft het culturele erfgoed van Almelo te bewaken. Cultureel erfgoed bepaalt in hoge mate het karakter, de sfeer en de aantrekkelijkheid van een stad. Stadsherstel zet zich daarom al jaren in voor het behoud van beeldbepalende gebouwen en karakteristieke elementen in Almelo. De stichting wordt niet gesubsidieerd en is voor het realiseren van hun plannen afhankelijk van donaties en legaten. Op www.stadsherstelalmelo.nl vindt u meer informatie over de projecten.

Veteranencafé op dinsdag 10 juli

ALMELO - Alle jonge en oude Almelose veteranen èn veteranen uit de regio met hun eventuele partners worden weer van harte uitgenodigd voor het veteranencafé door het Veteranen Comité Almelo (VCA) op dinsdag 10 juli 2018 vanaf 19.30 tot ca 22.00 uur in het veteranencafé, de bovenzaal van Bier- en wijnlokaal Het Hookhoes, Grotestraat in Almelo.

Het maandelijks treffen biedt een prima gelegenheid om stil te staan bij de actualiteit van de krijgsmacht en natuurlijk ook de (gedeelde) ervaringen van de eigen uitzendingen of missies. Bovendien deze maand ook goede plek om na te praten over de lokale- en nationale veteranendag. Veteranen hebben inmiddels ervaren dat het veteranencafé dè plek is om een aangename en zinvolle avond te hebben met lotgenoten. Bij het woord 'veteranen' denk je al gauw aan soldaten die in de tweede wereldoorlog hebben gevochten, maar Nederland telt vele veteranen uit recente conflicten, zoals Bosnië, Mali en Afghanistan. Ook zijn Nederlandse militairen betrokken bij diverse VN-missies over de hele wereld. Op vertoon van de veteranenpas wordt bovendien 15% korting op de consumpties gegeven.

Informatie
Bent u ook geïnteresseerd in het wel en wee van de Almelose veteranen dan vindt u op de website van het Veteranen Comité Almelo (VCA), www.veteranencafealmelo.nl het laatste nieuws. Ook treft u daar interessante regionale veteranenwetenswaardigheden aan en kunt u zich via die website aanmelden voor de maandelijkse gratis VCA-nieuwsbrief. Het VCA is ook te vinden op Facebook onder "Veteranen Almelo". Het VCA hoopt veel veteranen te ontmoeten op 10 juli

Zwingkoor Almelo

ALMELO - Het Zwingkoor Almelo zorgt ervoor dat op 8 juli het Beeklustpark gaat swingen.

Concerten op een podium in de buitenlucht geven altijd een ongedwongen sfeer en zeker met de muziek van Zwingkoor Almelo. Het is een combinatie die niet gemist mag worden. Het enthousiaste vrouwenkoor is op zondag 8 juli vanaf 15.00 uur te horen in het Beeklustpark aan de Ledeboerslaan. Iedereen is uitgenodigd.

Fusion Fundatie

ALMELO - Op 6 juli om 16.00 opent Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, de nieuwe expositie 'Fusion Fundatie' in Kunsthal Hof 88.

Bijzondere werken van Museum de Fundatie in Zwolle zijn van 6 juli tot en met 2 september te zien in Kunsthal Hof 88 aan de Elisabethhof 6. Onder andere de zesluik Silk Cut en ander werk van Rob Scholte zal te zien zijn. Een kijkje nemen bij de nieuwe expositie is gratis.

Rommelmarkt

ALMELO - Op 14 juli is het weer heerlijk snuffelen tussen alle snuisterijen op de rommelmarkt die door Wijkcentrum Erve Noordik georganiseerd wordt.

Op de rommelmarkt wordt geen beroepsmatige verkoop toegestaan, dus alleen particulieren verkopen op de markt hun waren. Wilt u als particulier een plek op de markt? Meld u dan aan via info@ervenoordik.nl. De kosten van een plaats zijn € 5,-. Verder is de rommelmarkt voor iedereen gratis toegankelijk. De markt wordt van 10.00 uur tot 15.00 uur gehouden bij Wijkcentrum Erve Noordik aan de Bosrand 33.

Almeloves

ALMELO - Almeloves HipHop & RnB zorgt voor de lekkerste RnB en HipHop van vroeger en van nu.

De hiphop, groove, r&b en 2step geluiden zullen klinken in het Polman Stadion aan de Stadionlaan 1 en wel van 22.00 uur op zaterdag 7 juli tot 4.00 uur in de vroege ochtend van 8 juli. Er kan in deze zes uur genoten worden van de dj's Fab, DNS, SQ en Latin Pro. De minimumleeftijd voor dit feest is 21 jaar en kaarten kunnen aangeschaft worden via www.latinworld.nl. De toegangskaarten kosten dan € 10,- per stuk, wanneer kaarten worden gekocht aan de deur kosten deze € 12,50.

Bob Linders pakt kampioenstitel

ALMELO - Afgelopen weekend werd in sporthal Valkenhuizen in Arnhem het Nederlands Kampioenschap luchtdrukwapens gehouden. Oldenzaler Rob Linders pakte hier het kampioenschap.

De 20-jarige schutter is actief bij schietvereniging SDVV in Almelo. Naast zijn eerdere Twentse kampioenstitel bij de regionale BTLS-wedstrijden is hij nu ook landelijk kampioen. In de categorie Luchtpistool Junioren A wist hij de eerste plaats te behalen. In de finale schoot hij zelfs een nieuw record.

Jos wonen: Daar voelt u zich écht thuis

WIERDEN - Jos Wonen is dé woonwinkel waar u zich echt thuis voelt. Inmiddels is de winkel al weer ruim twee jaar gevestigd aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein. Eigenaar Jos Broshuis heeft in deze tijd een mooie klantenkring opgebouwd.

Jos Wonen zet in op een eigentijdse en stoere beleving van het interieur. Een persoonlijk advies staat hierbij centraal. Veel mensen hebben best een idee wat ze willen qua interieur, maar met een stukje passend advies komt u wellicht op nog mooiere ideeën qua inrichting. Naast meubels biedt Jos Wonen ook een uitgebreid assortiment accessoires. Zij kunnen u ook goed adviseren bij kleur- en materiaalgebruik

Goed contact
Dat dit advies werkt, blijkt wel uit de leuke reacties aldus Broshuis. Klanten zeggen wel eens: 'Ik kan het wel op de woonboulevard kopen, maar ik koop liever bij jou." Zo'n 25 jaar lang werkte Broshuis als bedrijfsleider bij grote winkelketens op de woonboulevard in Enschede. Het begon te kriebelen om zelf een eigen zaak te beginnen. "Je bent eigen baas en van niemand afhankelijk en bepaalt zelf wat er gebeurd." Door zijn eerder werk heeft hij een netwerk opgebouwd met diverse meubelleveranciers. "De meubels die hier staan zijn allemaal in Nederland gemaakt. Ze komen bij leveranciers weg, waarvan ik weet dat ze kwaliteit bieden en betrouwbaar zijn ivm garantie en levertijden. Ik houd van strakke en landelijke meubels. De accessoires hebben iets aparts en komen weer van ver. Zo heb ik manden van Arts of Africa, een organisatie die vrouwen in Afrikaanse landen steunt met hun zelfgemaakte spullen." De ondernemer doet alles zelf en heeft geen personeel nodig. "Dit is een kleinere winkel en je krijgt er een persoonlijke behandeling wat op de eerste plaats staat. Ik zou best groter willen zijn, zodat ik meer kan laten zien, de toekomst zal het uitwijzen. Maar je moet ook niet uit je jas groeien, je moet het overzicht blijven houden." De ondernemer bezorgt zelf de meubels. Komt langs bij de klanten om interieuradvies te geven. Broshuis mailt naar bedrijven, zoals praktijken en kantoren, met bijvoorbeeld de vraag of hun wachtruimtes/kantoorruimtes opgefleurd kunnen worden. "Je moet niet stil zitten en op klanten blijven wachten, maar in beweging blijven", vindt hij.

Kom langs
Jos Wonen is gevestigd aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein 20 in Wierden. Kijk op: www.joswonen.nl

Voeten in goede handen bij Hallux voetexperts Slootweg

ALMELO - Hallux voetexperts Slootweg aan de Ootmarsumsestraat 324 biedt sinds 2011 voetzorg in de breedste zin van het woord. Cliënten en patiënten kunnen er terecht bij een orthopedische schoentechnicus, maar ook bij een podotherapeut en een medisch pedicure. Deze voetspecialisten hebben hun krachten gebundeld om mensen te helpen ongeacht welk probleem men aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug heeft.

'We zijn nu ruim zeven jaar bezig en de groei zit er aardig in.' aldus Jeroen Slootweg, die eigenaar is van het multidisciplinaire centrum. Jeroen is orthopedisch schoentechnicus. 'Mijn persoonlijke missie is om te laten zien dat ook orthopedische schoenen mooi en modieus kunnen zijn. De uiteindelijke uitdaging bestaat eruit om de frustratie van het aanmeten van orthopedisch schoeisel om te zetten in een leuke ervaring. Mooie schoenen kunnen het zelfvertrouwen ten goede komen. Bij Hallux voetexperts Slootweg zetten we onze professionaliteit en ervaring dus niet alleen in op orthopedisch vlak, maar ook op modieus gebied. 'Het doel van de orthopedisch schoentechnicus is om d.m.v. speciale orthopedische schoenvoorzieningen en in goed overleg met de behandelend arts, een oplossing te vinden voor een lichamelijk en/of een functioneel probleem. Dit kan variëren van een steunzool of aanpassing aan confectieschoenen tot compleet op maat gemaakte orthopedische schoenen. Voor orthopedische schoenen is een indicatie nodig van een medisch specialist zoals een revalidatie arts, reumatoloog of orthopedisch chirurg. 'We hebben bij Hallux voetexperts Slootweg echter gemerkt dat cliënten vaak niet weten dat ze na de indicatiestelling zelf een orthopedisch schoentechnicus kunnen kiezen. Het is niet verplicht om in zee te gaan met de schoenmaker die werkzaam is in het ziekenhuis waar de specialist de indicatie heeft gesteld. En ook is nauwelijks bekend dat men bij klachten of twijfel om een second opinion kan vragen. Hallux voetexperts heeft een samenwerkingsverband met Podotherapie Snijder en gediplomeerd medisch pedicure Petra Slootweg. Hallux voetexperts Slootweg is door de SEMH gecertificeerd. Hallux voetexperts Slootweg is gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 324 7603 AT in Almelo. Openingstijden maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 15.30 uur. Behandeling volgens afspraak. Parkeren op eigen terrein is mogelijk. Telefoonnummer: 0546-867005. Kijk ook op: www.Hallux.nl

Schrijf je in voor gezellig Huttenland

ALMELO - Het inmiddels bekende evenement Hutteland vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus tot en met woensdag 29 augustus. Net als voorgaande jaren is voor een andere locatie gekozen zodat Huttenland steeds voor andere kinderen dichtbij is. Deze keer kunnen kinderen van 8 tot en met 14 jaar naar hartenlust bouwen op het grasveld aan de hoek Jan Vermeerstraat en Koedijk.

Net als bij voorgaande edities hebben kinderen de kans gehad om een thema te bedenken voor Huttenland. De prijsvraag via Facebook heeft inmiddels plaatsgevonden. Hierop is heel enthousiast gereageerd met heel diverse ideeën. Uiteindelijk is gekozen voor het thema dromen. De winnaar mag Huttenland officieel openen en als eerste beginnen met het bouwen van haar droomhut. Zoals gebruikelijk wordt Huttenland afgesloten met een heus dorpsfeest overdag en een vlammend Sloophuttenfeest op woensdagavond 29 augustus.

Nieuwe naam
Dit jaar vindt het timmerevenement voor het eerst plaats onder de vlag van Avedan. Dit is de nieuwe naam waaronder ook Scoop Welzijn valt. De naam Avedan is afgeleid van de Twentse uitdrukking Ait Vedan en betekent 'altijd verder, doorgaan'. Dat is wat de organisatie wil uitdragen in hun werk, bij alle activiteiten en bij het ondersteunen van mensen. De voorbereidingen voor Huttenland zijn in volle gang, zowel voor als achter de schermen. Onlangs is het bekende graffiti wand geplaatst bij het grasveld in de Ossenkoppelerhoek. Achter de schermen is de organisatie druk bezig met het bedenken van activiteiten. Inschrijven voor het timmerevenement kan nu al via de website van Avedan. Ter plekke aanmelden kan ook. Kijk op: www.avedan.nl/activiteit/huttenland

Kunst-Torentje

ALMELO - Het Kunst-Torentje zal vanaf 7 juli kunst van Hellen Abma tentoonstellen.

In het Kunst-Torentje aan de Egbert Gorterstraat 7 is alleen werk te zien dat door een kunstenaar speciaal hiervoor gemaakt is. Zo ook het werk van Hellen Abma dat van 7 juli tot en met 22 september te zien zal zijn. Net zoals in al haar werken heeft ze ook hier een verhaal in vastgelegd: de zoektocht naar loslaten.

Zondag 8 juli Open Dag bij FC Twente

ENSCHEDE - De Open Dag bij FC Twente, traditiegetrouw een fantastisch evenement voor jong en oud. Dit jaar zal de Open Dag plaatsvinden op zondag 8 juli.

De hele dag zal, in en rondom De Grolsch Veste, in het teken staan van het nieuwe seizoen. Tijdens de Open Dag zullen er tal van activiteiten te vinden zijn. De spelerspresentatie, het traditionele handtekeningen scoren en het Mega Kidsdorp ontbreken niet. Net als de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale rondleiding door het stadion en een nieuwe editie van de Bernard van Heek Cup, waarbij de jongste voetbaljeugd uit Enschede gaat strijden om de wisselbokaal. Op deze dag is ook het shirt voor het nieuwe seizoen voor het eerst te verkrijgen in de Fanstore. Natuurlijk wil de echte fan ook het komend seizoen weer goed voor de dag komen, binnen én buiten het stadion.

Vrouwen Verwendag

AADORP - Een dag om als vrouw heerlijk verwend te worden, dat is wat de Vrouwen Verwendag gaat zijn.

Deze verwendag voor vrouwen op 15 juli vanaf 9.30 uur wordt georganiseerd door Het ZENtrum aan de Albardastraat 16. Hier kunt u genieten van onder andere een ligconcert met kristallen klankschalen en yogalessen en krijgt u een workshop waarin u leert zelf natuurlijke zalfjes te maken. De gehele dag wordt u ook verwend met lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Meer informatie vindt u op www.facebook.com/HetZENtrum/.

Ontmoetingsplein55plus

ALMELO - De naam Ontmoetingsplein55plus zegt eigenlijk al genoeg. Het is een manier voor senioren, 55-plussers, om met elkaar in contact te komen.

De inloopochtend op woensdag 11 juli bij Wijkcentrum de Möllnwiek van 10.00 uur tot 11.30 uur is gratis en geheel vrijblijvend, maar wie weet ontmoet u wel andere 55-plussers met dezelfde interesses als u. In plaats van dan alleen op pad te gaan of activiteiten te ondernemen kunt u dat gezamenlijk doen. Wie weet ontdekt u wel geheel nieuwe interesses bij uzelf. Komt u ook naar Wijkcentrum de Möllnwiek aan de Leemhorst 9.

Afrika Festival

HERTME - Op 7 en 8 juli gaat weer het Afrika Festival gehouden worden in het Openluchttheater Hertme.

Even proeven van de Afrikaanse sferen en geluiden in Nederland kan in het weekend van 7 juli in het Openluchttheater. Geniet bijvoorbeeld van Togo All Stars op 7 juli. Prijzen van de toegangskaarten variëren. Een zaterdagavondkaart is al te koop voor € 17,50. Meer informatie over de programmering en toegangskaarten vindt u www.afrikafestivalhertme.nl.