Hart van Almelo - Wierden

10 mei 2019

Hart van Almelo - Wierden 10 mei 2019


Noodkreet voor spoorlijn tussen Almelo en Mariënberg

ALMELO - De huidige dieseltrein die tussen Almelo en Mariënberg heen en weer rijdt moet gemoderniseerd worden. Zo stelt reizigersvereniging Alma. De vereniging heeft minister van financiën Wopke Hoekstra aangeschreven over dit onderwerp.

Het traject tussen Almelo en Marienberg staat bekend als niet rendabel, en loopt daarom het risico om opgeheven te worden. Een groot probleem, zo vindt de reizersvereniging. Zij pleiten dan ook voor meer geld om de spoorlijnen in oost-Overijssel, Drenthe en Groningen te verbeteren. Een van de onderdelen daarvan is het elektrificeren van het traject tussen Almelo en Mariënberg. Met deze investering zal de trein op dit stuk duurzamer en goedkoper kunnen rijden, waardoor het gebruik van dit traject niet langer onzeker hoeft te zijn.

Nedersaksenlijn
De reizigersvereniging zet zich al sinds 2017 in voor het verbeteren van het sporennet in Overijssel, Drenthe en Groningen. Volgens hen is de verbinding tussen de twee universiteitssteden Enschede en Groningen van groot belang, net als een goede verbinding voor de kernen daar tussenin. De verschillende dorpen in zowel Overijssel, Drenthe als Groningen worden nu als economisch zwak bestempeld, onder andere door de slechte bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Met de Nedersaksenlijn zou hier verandering in moeten komen, maar dit vraagt wel om aandacht en inzet van de overheid. Daarom is besloten om de minister aan te schrijven. In een uitgebreid betoog wordt uitgelegd waarom de Nedersaksenlijn belangrijk is voor dit deel van Nederland, en dan vooral de modernisering van het traject tussen Almelo en Mariënberg.

Modernisering
Een discussiepunt van de vereniging is dat de overheid makkelijker lijkt te investeren in de Randstad, terwijl oost- en noord Nederland op deze gebieden een ondergeschoven kind dreigt te worden. Zo wordt het elektrificeren van een deel van het huidige traject in Drenthe en Groningen tot op heden nog uitgesteld tot 2026. Er loopt momenteel vanuit de reizigersvereniging een petitie voor de Nedersaksenlijn, die eind 2019 aan de Tweede Kamer aangeboden zal worden. De petitie is tot op heden meer dan 4000 keer ondertekend.

Samenwerking tussen gemeente Almelo en DeBroekriem

ALMELO - Op 9 mei gaf wethouder Arjen Maathuis de aftrap voor de samenwerking tussen DeBroekriem en de gemeente Almelo. Vanaf dat moment organiseert deze landelijke vrijwilligersorganisatie maandelijks diverse sollicitatieworkshops en bijeenkomsten voor werkzoekenden uit Almelo. In de eerste workshop geeft loopbaan- en ondernemerscoach Renate Groenevelt tips over hoe werkzoekenden hun kernkracht kunnen ontdekken en verwoorden.

Stichting DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren workshops en bijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Op die manier werken deelnemers aan hun sollicitatievaardigheden en leren zij tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. Wethouder Maathuis is blij met het aanbod van dit netwerk in Almelo: "Een mooi initiatief.Door zelf bijeenkomsten te organiseren doen de werkzoekenden nieuwe ervaringen op en bouwen ze netwerken op die ze kunnen gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ik ga er van uit dat mensen die werk zoeken hier gebruik van gaan maken." DeBroekriem is sinds twee jaar actief in Hengelo en we zijn blij dat we nu ook in Almelo een lokaal netwerk kunnen opbouwen waarbij werkzoekenden elkaar op weg helpen, aldus Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem.

Netwerken werkt
Pieter Vermeer is oprichter van stichting DeBroekriem. Hij was zelf na zijn studie werkzoekend. "Toen ik me oriënteerde op een nieuwe baan en talloze netwerkgesprekken voerde, organiseerden we ook kleine meetings om ervaringen te delen. Deze meetings werden steeds groter en vrij snel ontstond er een club van mede-werkzoekenden." In een rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk en zelfs al eens uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland. Volgens Vermeer is het belangrijk om tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan positief te blijven. "Je moet dan niet bij de pakken neerzitten, maar zo'n periode juist omarmen. Dit is de tijd om bij te leren en proactief te zijn."

Eerste workshop
Op 9 mei werd ook al direct gestart met de eerste workshop. Ondernemerscoach Renate Groenevelt gaf de sollicitatieworkshop Ontdek & verwoord jouw kernkracht!' Ga voor meer informatie over de komende bijeenkomsten en de online mogelijkheden naar www.debroekriem.nl/events/

Jaargang: 6 • Nr 250• Wk 19

Winnares Amsterdams Kleinkunst Festival bij Hof 88

Foto: Vincent Boon Photography

ALMELO – Yvonne van den Eerenbeemt won in 2014 het Amsterdams Kleinkunst Festival en debuteerde met haar voorstelling Sirene in Almelo. Nu is deze warmbloedige Limburgse furie op vrijdag 17 mei te zien met haar nieuwe voorstelling 'Bronst'.

Als Bronst een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. Bronst gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat. Bronst is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want uiteindelijk is het eten of gegeten worden.

Over Van den Eerenbeemt
Ze is actrice, zangeres en comédienne, en studeerde in 2004 af aan de Frank Sanders Akademie voor muzikaal theater. Men kan haar kennen van verschillende muziektheatergezelschappen als Los Hyenos, Julia's Junkyard en TG Nieuwe Buren. Daarnaast was ze te zien in muzikale familievoorstellingen van V&V Entertainment, Studio 100 en Theater Terra. In 2014 won ze zilver op het Concours om de Wim Sonneveldprijs met haar kleinkunstprogramma Vuile Was.

Kaartverkoop
Kaarten à € 15,50 kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

Opgeven van organisaties en personen voor Doemee-award

OVERIJSSEL - Eind 2019 wordt de Doemee-award voor de vierde keer uitgereikt. De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen.

"MEE gelooft in de kracht van het collectief", vertelt bestuurder Simone van Ruth. Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen.

Inzenden
Inzenden van een initiatief van een persoon of organisatie kan tot 1 oktober 2019 via www.doemee-award.nl. De lokale initiatieven dienen actief te zijn in Overijssel of Flevoland, in beide regio's wordt een winnaar gekozen. De Doemee-award wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt. Een jury, bestaande uit cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de inzendingen buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. Meer informatie op www.doemee-award.nl.

Column

Reclame

In Tubantia (ofwal 'n Baans) steun ne hele verhandeling oawer befaamde reclames. De leu weet duurgoans nog precies wee de hoofdpersoon was in "Foutje…bedankt", ze köant pardoes een umoristisch filmpje neumen van "Even Apeldoorn bellen" of wee "Pitamientje" was, en zo verdan.

Mer d'r was al reclame vuurdat de STER0 van de tellevisie of de radio besteun. Vuurtieds ha'j mooie emallie-borden van Van Nelle, Boldoot of zunlechzepe, en ook in de kraanten van vuur honderd joar wör d'r al drok gebroek emaakt van reclameadverteanties. Bolletje is groot ewörden duur cartoons in de kraante van Wim Boost met de slagzin "Ik wil Bolletje." De kraantenadverteanties wörren andachtig bekekken, want zovölle leasvoor was d'r ook wier nit. Vuural in de dagbladen.

In de joaren vieftig wör 's nommedeangs um een uur of dree 'n kraantenkeal um de boch van de Walstroate zichboar, lopend met nen stapel "Dagblad van het Oosten" oawer 'n oarm en hier en doar gung d'r ne kraante achter de deldure hen, want breewnbussen ha'j toen nöwkes. Viej steun dan al te loeren of hee köm en dan leuze viej de strips van Pim, Pam en Pom of de strip van Rikkie en De Waterdemon, ik herinner miej nog de slagzin van nen hoolthaandel oet Almelo: "het beste terechte biej…Van der Vegte".

D'r waren zo roond 1900 al tekstreclames, zelfs zoonder ankondiging dat dit ne adverteantie betröf. Nemt een (reclame)artikel oet 1904 oet Tubantia: "Nu zullen wij de genezing verhalen van de echtgenote van den Heer G.J. van Heun te Nijverdal. Mijne vrouw, zoo schrijft hij, heeft gelijk zoo vele andere personen de goede uitwerking der Pink Pillen ondervonden. Sedert meer dan 65 jaren was mijne vrouw lijdende aan hartkloppingen en duizeligheid, gaf somtijds bloed op en na gebruik van zes dozen Pinkpillen is zij ontzaggelijk veel beter geworden. Geheel en al over is het nog niet doch de beterschap neemt van dag tot dag toe. Zij kan haar werk weder verrichten, en daarom raad ik een ieder die lijdende is aan, een proef te nemen met de Pink pillen, op haar 60 jarigen leeftijd konden wij niets beters hopen. Prijs f 1,75 de doos, f 9. per zes doozen." Zes deuzen was destieds bekaant een dagloon.

Doar is een versje van Dirk Camphuysen: "Ach waren alle menschen wijs, en deden daarbij wél, de aerd waer haer een Paradijs, nu isse meest een hel". Min groffa keanden dat oet 'n kop mer ook disse variant van ne steenkollenfirma: "Och waren alle mensen wijs, en stookten d'Union briket, de keuken was een paradijs, het koken louter pret…."

Gerrit Kraa

Moederdagmarkt

kofferbakverkoop bij ter Huurne Foto: ter Huurne

BUURSE - Zondag 12 mei is van 9.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse "Moederdag Markt" op het terrein van Ter Huurne Hollandmarkt in Buurse

Ook dit jaar zullen op het terrein van Ter Huurne Hollandmarkt aan de Alsteedseweg 64 in Buurse weer tientallen kramen staan op moederdag voor de Moederdag Markt. Kramen met zowel nieuwe als tweedehands goederen, aangevuld met enkele kramen rest partijen. De toegang tot de markt en het parkeren is gratis. Voor de kinderen is er een grote gratis toegankelijke speeltuin. Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders een oogje in het zeil houden vanaf de prachtige terrassen.


Meer informatie
Wilt u een kraam huren of meer informatie? Bel ook dan met 06 26 222 593 en/of mail: info@rezimarkten.nl

Hulp voor buurtfeest in Windmolenbroek

ALMELO - Het zonnetje schijnt! Een mooi gelegenheid om met z'n allen een Buurtfeest te organiseren.

Het Wijkplatform Windmolenbroek wil van de wijk een prettige en leefbare wijk maken voor elke bewoner en dat gaat makkelijker wanneer bewoners elkaar kennen. Eén van de mogelijkheden om elkaar te leren kennen of beter te leren kennen is het houden van een buurtfeest. Wijkplatform Windmolenbroek wil dan ook graag horen of hier belangstelling voor is.
Samen
De bedoeling is om er een feest voor en door bewoners van te maken, waarbij het gaat om elkaar ontmoeten, zien, praten en vooral samen genieten. Ook kunt u kennismaken met het bestuur van het Wijkplatform en uw ideeën, opmerkingen en signalen met ons delen. Helpt u mee? Graag mailen naar: Fran Bakker via ons email wpfwindmolenbroek@gmail.com of whatsapp naar 06 45 233 452 met je naam, email en contact nummer voor een brainstorm sessie.

Maandag 13 mei 10:00 uur

Wat 'n aandern van oe zeg, zeg
vake genog oawer 'n aander.

Live muziek in The Shamrock

ALMELO - Oud en een beetje nieuw, bekend en verrassend, laid-back, maar vooral ook knallen! Dat is BandOver, een pop/rock coverformatie uit Hengelo en omstreken.

De band staat garant voor een avond heerlijke muziek en wordt gevormd door vijf gepassioneerde muzikanten, die hun sporen al ruim verdiend hebben in de muziekscene van Oost Nederland. BandOver speelt een mix van rock- en pop nummers uit de jaren 80 tot heden. Onder meer nummers van Tom Petty, John Mayer, The Romantics, Chris Stapleton, Hootie the Blowfish en Greenday staan op de setlijst.

Ervaring
Zanger/toetsenist René heeft al in vele bandjes gespeeld en gezongen. Van funk, jazz tot rock en van bigband (Cool24) tot duo, overal heeft hij al eens aan geroken.En zo is het niet anders met Christian. Hij speelt al jaren in funk/soul/jazz (We Came to Play en Juicy Juice) of pop/rock formaties als lead en solo gitarist. Daarin verzorgde hij ook vaak de achtergrondzang. Danny speelt al heel wat jaren gitaar en speelde onder meer in The Glove Puppets, een pop/rock formatie. Kees en Frans kennen elkaar van de formatie Tuesdays Only. Een 9-mans funk/soul formatie.

Start van BandOver
Na enkele telefoongesprekken eind 2015 tussen Kees en Christian, was de kogel snel door de kerk en startte begin 2016 BandOver met de eerste repetities. De Broers Koel waren al lange tijd van plan een keer samen iets te doen in de muziek, maar dat kwam er door andere bezigheden gewoon niet van. Ook was Kees, samen met Frans, op zoek naar een nieuwe formatie om lekker muziek mee te maken. Christian en Danny hadden al contact met René gehad over een nieuwe band, na een eerder stuk gelopen bandformatie. Uiteindelijk werd bedacht om deze vijf bandleden simpelweg bij elkaar te voegen en was BandOver een feit! BandOver is René Molendijk-Visser (leadzang, toetsen), Christian Koel (leadzang, gitaar), Danny Koel (gitaar), Kees van Zanten (basgitaar, zang) en Frans Kroeze (drums).

The Shamrock
Vrijdagavond 10 mei speelt Bandover in The Shamrock in Almelo. Aanvang 22:00 uur. De toegang is gratis.

Laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen

ALMELO - Het einde van het Eredivisieseizoen 2018/2019 is in zicht, maar op alle vlakken is het nog spannend. Waar Ajax en PSV het uitvechten om de titel, kan Heracles Almelo een knappe prestatie leveren door bij de beste 8 van Nederland te eindigen. Heracles Almelo staat al het hele seizoen op een plek die toegang geeft tot de play-offs voor de Europa League en deze plek kan zondag definitief veilig gesteld worden. Met nog twee Eredivisiewedstrijden voor de boeg heeft Heracles Almelo genoeg aan één punt om zich definitief te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal.

Aanstaande zondag (12 mei, aftrap 14.30) ontvangt Heracles Almelo Excelsior in het eigen Polman Stadion. Voor Heracles Almelo staat er veel op het spel, maar ook de tegenstander van zondag komt met een doel naar Almelo. De Kralingers kunnen zich handhaven in de Eredivisie als de formatie van Frank Wormuth verslagen wordt. Het belooft dus een mooi affiche te worden tussen twee ploegen die allebei nog ergens voor strijden.

Fanplein en Kidspark
Na een geslaagde eerste editie van het Fanplein, is vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior wederom een Fanplein te vinden voor het Polman Stadion. Daarnaast is er voor de jongere supporters een Kidspark georganiseerd achter de lange zijde (vak F). Hier kunnen kinderen samen voetballen of zich uitleven op een springkussen. Voor Heracles Almelo – Excelsior geldt een vrije verkoop, en FanCardhouders bezoeken de wedstrijd met het hele gezin voor €40,-. Dit gezinspakket bestaat uit twee tickets voor volwassenen en twee tickets voor kinderen tot en met 12 jaar oud.

Themaweek Opleiden en Ontwikkelen van start

ALMELO - Deze week staat bij Heracles Almelo in het teken van opleiden en ontwikkelen. Maatschappelijk Heracles Almelo en het ROC van Twente brengen deze week diverse projecten en thema's onder de aandacht waarin opleiden en ontwikkelen centraal staat. De week is inmiddels afgetrapt door Mohammed Osman, de Syrisch international is speler van Heracles Almelo en ambassadeur van Assist. Dit is een praktijkonderzoek naar opleidings- en beroepsmogelijkheden en dit ondersteunt jongeren om een goede beroepskeuze te maken.

Bij Heracles Almelo staat opleiden hoog in het vaandel. De club heeft al een tal van spelers klaargestoomd voor de volgende stap in hun carrière, en een aantal hiervan spelen nu op het hoogste niveau in Europa en hebben hun debuut al gemaakt in het Nederlands elftal. Denk bijvoorbeeld aan Bas Dost, die momenteel actief is bij Sporting Clube de Portugal, en Wout Weghorst, spelend bij VFL Wolfsburg. Beide spitsen hebben een periode bij Heracles Almelo gespeeld en hebben zich hier ontwikkelt om een mooie vervolgstap te maken in hun carrière

Inloopvragenuur logopedie

WIERDEN - Het inloopspreekuur logopedie is geschikt voor problemen op het gebied van spraak, taal, gehoor, ademhaling en stemgebruik.

Iedere eerste zaterdag van de maand bent u welkom op het inloopspreekuur met logopediste Yasmin Wevers. Yasmin helpt u kosteloos bij vragen voor kinderen én volwassenen. Niemand is namelijk te oud voor logopedie. Het spreekuur is geheel vrijblijvend en vindt plaats in de Bibliotheek Wierden aan de Pouliestraat 2.

Het MammaCafé

WIERDEN - Ontmoet andere ouders of aanstaande ouders tijdens het MammaCafé op woensdag 15 mei.

Iedere derde woensdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur is het MammaCafé geopend in de Openbare Bibliotheek van Wierden aan de Pouliestraat 2. Het thema van deze maand is 'Babyfluisteren'. Het is een prachtige manier om in gesprek te gaan met je kleintje. Zwangeren, ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar, oppassers en grootouders zijn uitgenodigd. Entree is gratis.

Film: Werk ohne Autor

ALMELO - Professor Seeband en Kurt zijn twee mannen die zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden.

Kurt groeit tijdens de Tweede Wereldoorlog op in Duitsland, waar hij op slag verliefd wordt op Elisabeth. Elisabeth is de dochter van professor Seeband, die niet onder de indruk is van Kurt. Deze indrukwekkend film is op 10 mei te zien in het Filmhuis van Hof 88 aan het Elisabethhof 4. De film start om 14.00 uur en 20.15 uur in het Filmhuis van Hof 88. Een kaartje kost €6,00.

Rectificatie LageFair

WIERDEN - Vorige week was te lezen dat er 11 tot en met 13 mei door Recreatiepark Het Lageveld de LageFair georganiseerd zou worden.

Dit is helaas niet correct. Er is geen LageFair, maar op 26 mei wordt er tussen 12.00 en 18.00 uur wel het Lageveld Festival gehouden op het recreatiepark. Het Lageveld ziet u graag op 26 mei!

Seizoenkaarten Heracles Almelo verkrijgbaar

Foto: Stan Wissink

ALMELO - Na het veelbewogen seizoen 2018-2019 hebben veel supporters hun seizoenkaarten al verlengd, zij zijn er volgend seizoen dus sowieso weer bij.

Ook het kopen van een nieuwe seizoenkaart is al mogelijk. Op een aantal vakken zijn er voldoende plekken beschikbaar voor nieuwe seizoenkaarten. Zorg dat je je seizoenkaart op tijd aanschaft/verlengd, zodat je je eigen plekken kan behouden.

Kijk op www.heracles.nl/seizoenkaart voor meer informatie.

Zware Hel van Twente

ALMELO - Het belooft een extra zware 'Hel van Twente' te worden op woensdag 15 mei. Dan start weer het jaarlijkse wielerevenement in Almelo waar zo tussen de 1000 en 1500 toerfietsers uit het hele land aan meedoen. Want naast de mooie routes van 60, 100 en 160 kilometer heeft de Almelose Toervereniging Ruiten Drie deze keer een extra zware route van maar liefst 200 kilometer opgenomen. Voor de liefhebber met kuiten van staal, een echte Hel!

Voor de editie van 2019 is de route dus op een aantal punten veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. Op gunstige plekken in de route zijn er keuzemomenten voor de splitsingen bij de 100, 160 en 200 kilometer. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na 80 kilometer? Ga dan voor de 160 of 200. Zo niet, dan kun je de tocht inkorten en ben je met in totaal 100 kilometer op de teller weer terug in Almelo.

Faciliteiten
Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH in Almelo zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche- en kleedruimten. Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de 7 en 9 euro, afhankelijk van de gekozen afstand. Leden van de NTFU krijgen korting. Wie vooraf inschrijft via de website www.ruitendrie.nl ontvangt korting en hoeft niet in de wachtrij te staan op de dag zelf.

Voor elke toerfietser
Op 15 mei trekt een mooi lint van toerfietsers door de mooiste delen van Twente en een stukje Duitsland. Ze komen door de Nederlandse gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Holten-Rijssen, Twenterand en Wierden. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met vier verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser. De kortste afstand is ideaal voor beginnende racefieters of toerders met een e-bike. De 160 kilometer maakt deel uit van het landelijke klimmersbrevet en de 200 kilometer heeft bijna 1000 hoogtemeters!

Sport en voeding
De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100, 160 en 200 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. Zo richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading. Bij terugkomst wacht een lekker broodje hamburger voor een voldane afloop voor de vermoeide fietsers.

Fiets veilig
Ruiten Drie organiseert de tocht op basis van het kwaliteitssysteem van de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU). Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score en heeft het predicaat 'Extra goed geregeld'! Deelnemers moeten natuurlijk goed denken aan de veiligheid van een ander en zichzelf. Een helm is verplicht en houd en aan de Nederlandse en Duitse verkeersregels ook.

Voor vrouwen en heren
Ruiten Drie is voor racefietsers en mountainbikers die sportief en gezellig willen fietsen. De vereniging biedt aan vrouwen en heren verschillende trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op ieders niveau en ambitie. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een mountainbike- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.

Wok in Vuur en Vlam: gezellig, gemoedelijk en heerlijk eten

ALMELO - Voor een heerlijk etentje met collega's, vrienden of met het hele gezin moet u bij restaurant Wok in Vuur en Vlam zijn. De uitgebreide menukaart biedt iedereen van jong tot oud een heerlijk maal. U kunt het haast zo gek niet bedenken of u kunt het bij Wok in Vuur en Vlam krijgen.

Het in Oosterse sferen ingerichte restaurant is ruim opgezet. De gemoedelijkheid van het geklater van de pannen en de knusse eethoeken zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt.

Menukaart
Door de ruime keuze aan gerechten is het misschien moeilijk kiezen. Het advies is dan ook: Neem kleine porties en laat u adviseren! Maak een keuze uit diverse groenten, vlees- en vissoorten en woksauzen en laat het wokken door één van de koks. Smaak en vitaminen blijven behouden door deze snelle manier van bereiden. Geniet verder van bijvoorbeeld zalm of biefstuk van de bakplaat, gekruid vlees van de BBQ grill of de nasi, bami, friet en snacks van het warm buffet. Houdt u een gaatje over voor een heerlijk nagerecht van softijs, schepijs of gebak?

Kindvriendelijk
Wok in Vuur en Vlam is uiterst kindvriendelijk. Voor kinderen slaat snel de verveling toe als ze alleen maar aan tafel moeten zitten, maar daar bij Wok in Vuur en Vlam is daar geen tijd voor. Ze kunnen spelen in het klimrek of film kijken in de mini-bioscoop. Ook de menukaart is gericht op de kinderen met pizza, friet en pannenkoeken.

Het restaurant
Voor € 25,- per persoon kunnen volwassenen van maandag tot en met donderdag al 2,5 uur onbeperkt eten. U vindt restaurant Wok in Vuur en Vlam aan de Woonboulevard 52 te Almelo. Op maandag tot en met zaterdag bent u vanaf 16.30 uur van harte welkom en op zondag kunt u al vanaf 16.00 uur terecht. Uw auto kunt u kwijt op de grote parkeerplaats bij het restaurant en parkeren is gratis. Kijk op www.wokinvuurenvlam.nl om een nog beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van het restaurant. Reserveren? Neem contact op via 0546 – 850 171 of info@wokinvuurenvlam.nl.

Buurtmarkt 'De Ontmoeting'

ALMELO - De Ontmoeting is een Protestantse wijkgemeente waar een gezellige buurtmarkt wordt opgezet.

Iedereen is op zaterdag 11 mei tussen 10.00 en 14.00 uur welkom op deze buurtmarkt aan de Bornebroeksestraat 457b. Hier zal er een boeken- en plantenverkoop plaatsvinden, voor de kinderen is er een springkussen en u kunt genieten van een kop koffie, thee of fris met eigengemaakte heerlijkheden. De Ontmoeting hoopt om met nog veel meer 'buren' kennis te mogen maken.

Qmusic Foute Uur

ALMELO - Zaterdagavond 11 mei komt Qmusic Foute Uur Live een gezellig feestje geven bij Preston Palace.

U kunt op deze uitgaansavond genieten en meezingen met foute hits uit de jaren 80, 90 en zero's. Deze gezellige avond begint om 20.00 uur en kost inclusief eten en drinken €47,50. Preston Palace bevindt zich aan de Laan van Iserlohn 1 in Almelo.

Mini Maker Festival

ALMELO - Het festival is een unieke belevenis voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek.

Kom kennismaken met uitvinders, kunstenaars en makers op woensdagmiddag 15 mei op het Indiëterrein in Almelo. Je kunt hier uitvindingen bekijken, maar vooral ook zelf dingen bedenken, doen en maken. Iedereen is tussen 14.00 en 17.00 uur welkom op dit gratis festival.

Het boek van het seizoen: "Wij zijn de allermooiste club van allemaal"

ENSCHEDE - Het boek 'Wij zijn de allermooiste club van allemaal', FC Twente in de Eerste Divisie 2018-2019 is vanaf nu verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Fanstore in de Enschedese binnenstad.

Het boek vertelt het verhaal van afgelopen jaar, het begint met zwarte rook op 6 mei 2018 en eindigt op een dampende parkeerplaats voor De Grolsch Veste met 20.000 feestende supporters. In deze 132 pagina's tellende uitgave op stoeptegelformaat (30 cm x 30 cm) het ongelooflijke verhaal van FC Twente in de Eerste Divisie, waarin de club samen met haar supporters de missie volbracht: Terug naar de Eredivisie!

Het boek “Wij zijn de allermooiste club van allemaal” is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Fanstore in het centrum. Het boek is ook te koop bij de vestigingen van Boekhandel Broekhuis in Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

Vlooienmarkt op Van Heekplein Enschede

ENSCHEDE - Op zondag 19 mei zijn niet alleen de winkels in het centrum van Enschede geopend. Op het H.J. van Heekplein vindt er ook een Allerhande & Vlooienmarkt plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Tientallen kramen zullen door verkopers worden gevuld met gebruikte goederen, variërend van boeken, cd's, dvd's, grammofoonplaten, oud speelgoed, sieraden, verzamelingen, klein antiek, brocante en nog veel meer huishoudelijke artikelen. Het allerhande gedeelte omvat onder andere kleding, hondenartikelen, lederwaren, sieraden, telefoonaccessoires en lederwaren.

Vertier
Voor de kinderen staan er een tweetal draaimolens opgesteld op het Van Heekplein en ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd met diverse eetstandjes met onder meer Vietnamese loempia's, gebakken vis, Spaanse Churros, Döner en een snackstand. Bij al deze stands is een terras aanwezig.

Informatie
Voor de vlooienmarkt zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor info/aanmelden kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 06 26 222 593 of info@rezimarkten.nl

Winst bij Internationaler Becketal Cup 2019

GUMMERSBACH - Op zaterdag 4 mei vond in Gummersbach in Duitsland het Internationaler Becketal Cup 2019 Taekwondo toernooi plaats. Bijna 300 deelnemers hadden zich voor dit toernooi ingeschreven. Naast de vele Duitse deelnemers, kwamen de deelnemers uit de omliggende landen, maar zelfs uit Kenia, Senegal en Pakistan. Taekwondo Oude Luttikhuis had zich met 9 deelnemers ingeschreven. Ze kwamen uit in 6 finales, waarvan er uiteindelijk 4 werden gewonnen. Een prima resultaat.

Pascal Niks (Almelo) kwam uit bij de Senioren mannelijk – 80 Kg. Zijn eerste tegenstander was groot en sterk en Pascal besloot "zakelijk" te vechten. Hij wist op de juiste momenten goed met stoten te scoren. Gedurende de 3 rondes wist hij mooi uit te lopen en won zijn partij met 10-3. In de finale trof hij een Nederlander van Sidokwan, omdat deze geblesseerd was, won Pascal de finale automatisch.
Jaden Rumokoy (Almelo) kwam uit bij de Junioren mannelijk +78 Kg. Jaden heeft 2 partijen gevochten tegen 2 goede tegenstanders, maar ondanks dat pakte Jaden ze goed aan en scoorde zijn punten goed. Een duidelijke en solide eerste plaats voor Jaden.
Famke Kloosterman (Hengelo) kwam uit bij de Junioren vrouwelijk A +68 Kg en startte direct in de finale. Ze wist haar tegenstandster goed onder druk te zetten. Diverse hoofdtreffers en meerdere punten met stoten zorgden voor een duidelijke voorsprong, waarmee ze deze goede partij overtuigend wist te winnen. Ook goud voor Famke.
David Schage (Hengelo) kwam uit bij de Senioren mannelijk B -68 Kg. Zijn eerste partij wist David dik te winnen. De finale was wat rommelig, maar ondanks dat wist hij deze finale met een Point Gap te winnen en ook David wist de eerste plaats overtuigend te winnen.
Anna Reefman (Almelo) kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A -62 kg. Haar eerste toernooi sinds ongeveer een jaar. Ze moest haar eerste partij toch even wennen, maar wist deze winnend af te sluiten. De tweede partij ging al heel wat beter en liep lekker. Ook deze won ze. In de finale verloor ze nipt met 2 – 0. Een goede rentree van Anna met een mooie zilveren plak.
Lydia Louter (Hilversum) kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A -57 kg. Kenia was haar tegenstandster, maar deze was helaas te sterk voor Lydia. Zilver voor Lydia.
Samantha Boosma (Hengelo) kwam uit bij de Senioren vrouwelijk A +73 kg en verloor helaas de halve finale.
Luke Brink uit Hengelo kwam uit bij de Junioren mannelijk B -41 kg. Voor Luke was dit zijn eerste toernooi waarbij de spelers elkaar op het hoofd mogen raken. Dat heeft zijn eerste tegenstander geweten, want hij scoorde al snel 3 hele mooie hoofdtreffers. Zijn tegenstander kwam toen wat meer in zijn spel, maar ondanks dat wist Luke goed uit te lopen en de partij ruim te winnen. In de halve finale was zijn tegenstander heel erg op het hoofd gericht. Luke wist dat goed te neutraliseren en kwam op voorsprong. Toch wist zijn tegenstander terug te komen en de partij werd helaas nipt verloren met 11 - 9. Een goed debuut van Luke, dat met brons werd afgesloten.
Jessie Vorderman uit Hengelo kwam uit bij de Junioren vrouwelijk A -55 kg. Ze verloor de halve finale nipt. Het was een goede partij, maar helaas werd een hoofdtreffer niet geregistreerd, waardoor de achterstand te groot bleek. Brons voor Jessie.

Pilot natuurgetrouwe silhouetten van ree en das

OVERIJSSEL - In samenwerking met twee Wildbeheereenheden start Landschap Overijssel een pilot met natuurgetrouwe silhouetten langs 60 kilometer wegen. Binnen WBE "West-Twente" betreft dit de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten en binnen de WBE "Lemelerberg e.o.", de gemeente Ommen. De reden hiervoor is het omlaag brengen van het aantal aanrijdingen dat plaatsvindt met reeën en dassen.

Jaarlijks sterven er duizenden dieren door aanrijdingen. In Overijssel gaat het om ca. 900 reeën en tientallen dassen. Er zijn steeds meer wegen en auto's in het buitengebied. De beste oplossingen zijn snelheidsbeperkende maatregelen en het aanleggen van faunavoorzieningen om zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen en dieren te helpen bij hun oversteek. Omdat dit niet op elke locatie kan, wordt er gezocht naar nieuwe hulpmiddelen.

Wildspiegels
Ook de bekende wildspiegels, waarbij licht van de koplampen weerkaatst wordt in de ogen van het wild, dragen bij aan het beperken van ongelukken al zijn de resultaten hiervan wisselend. Dit komt met name omdat er vaak harder gereden wordt dan de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. Met het plaatsen van natuurgetrouwe silhouetten van reeën en dassen langs de weg, worden automobilisten er op gewezen dat reeën en dassen in dat gebied voorkomen en dat ze daar alert op moeten zijn.

Voorzichtiger rijden
De pilot wordt uitgevoerd op plekken waar herhaaldelijk reeën en dassen worden aangereden. De afbeeldingen, ook wel silhouetten genoemd, worden in de bosrand geplaatst. Na een jaar wordt geëvalueerd of de pilot heeft geleidt tot een afname van het aantal aanrijdingen en of automobilisten daadwerkelijk voorzichtiger zijn gaan rijden op de meest cruciale wegen. De pilot start binnen de gemeenten Wierden en Ommen.

Maak kennis met gamenastiek

ALMELO - Bent u die senior die bewegen, plezier en elkaar ontmoeten belangrijk vindt? Kom dan eens kijken en meedoen bij het gamenastieken; een manier om met plezier te bewegen voor meer vitaliteit, waarbij ook de gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Alle vitale maar ook minder vitale senioren zijn welkom.

Er wordt actief gegamed voor grote schermen door middel van spelcomputers. Denk daarbij aan tennis, bowlen, skiën en nog veel meer uitdagende games. Bijna iedereen kan het op zijn eigen niveau. In de pauze wordt koffie en thee geschonken, met een gezonde en lekkere traktatie, waarbij ook tijd is voor een praatje. Zo werkt u met plezier aan uw uithoudingsvermogen, spierkracht en balans.

Kennismaken
Beweeg & Zo en Fysiotherapiepraktijk van Iersel bieden u, deze activiteit, ter kennismaking, kosteloos, aan in Het Huis van vitaliteit aan de Haven Noordzijde 37 te Almelo (voorheen het Scheepvaarthuis). Bent u nieuwsgierig en toe aan een nieuwe uitdaging? Dan bent u van harte welkom op donderdag 23 mei of vrijdag 24 mei tussen 9.30 en 11.30 uur. Opgave vooraf is noodzakelijk en kan bij Monique Schuchart van Beweeg & Zo via 06 28817648 of bij Fysiotherapiepraktijk van Iersel via 0546 714040. Meer informatie is te vinden op www.beweegenzo.nl en www.praktijkvaniersel.nl

Omgaan met de onzichtbare gevolgen

DEURNINGEN - Op 21 mei is er een bijeenkomst van NAH Oost met als thema 'Omgaan met de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel'.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel en wat dit betekent voor de getroffene en zijn omgeving. Gastspreker deze avond is Hans van Dam, consulent hersenaandoeningen, docent en auteur. Hij zal ingaan op voorbeelden uit het publiek en van daaruit de inhoud van de avond bepalen. In de breedste zin kunnen de veranderde manier van denken, het omgaan met emoties en het gedrag besproken worden. Ook minder bekende gevolgen, zoals zintuigelijke stoornissen of dwangdenken, komen wellicht aan de orde. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimschoots gelegenheid worden geboden tot het delen van ervaringen en het stellen van vragen door getroffenen, betrokkenen en professionals.

Aanmelden
De bijeenkomst is op 21 mei bij Frans op den Bult, Hengelosestraat 8 in Deurningen en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Op www.nah-oost.nl kunt u meer informatie vinden en kunt u zich vóór 16 mei aanmelden via het aanmeldformulier. U kunt ook een mail sturen naar Petra Baks via administratie@nahoost.nl. Kosten voor deelname zijn voor mensen met NAH €5,-, betrokkenen €7,50 en professionals €10,-.

Expositie van Fotoclub Wierden

SONY DSC

ALMELO - Fotoclub Wierden bestaat al sinds 1972 en daarom is het hoog tijd dat deze enthousiaste amateurclub komt exposeren in de achterzalen van Stadskerk De Bleek. Na de succesvolle expositie van de 'druksels' van Herman Werkman is dit weer eens heel wat anders.

De club laat met de expositie een grote diversiteit aan foto's zien. Dus niet één thema, maar 24 heel verschillende foto's, gemaakt door verschillende zeer geoefende hobbyfotografen. De foto's willen gespreksstof oproepen. En dat doen ze. Over vogels, gebruiksartikelen van vóór de oorlog, Deventer bij nacht, Franse kastelen, moderne fabrieken, enzovoorts.

Enthousiastelingen
Fotoclub Wierden is vrij groot, het ledenaantal schommelt de laatste jaren tussen de 35 en 40. Het zijn foto-enthousiastelingen, die iedere laatste vrijdag van de maand bij elkaar komen om zoveel mogelijk uit hun hobby te halen. De club is aangesloten bij de Nationale Fotobond, wat resulteert in extra goede kwaliteit foto's. Afdeling Wierden maakt binnen de Nationale Fotobond deel uit van de afdeling Twente. Wanneer u meer informatie wil lezen over de fotoclub Wierden, dan kunt u een kijkje nemen op: www.fotoclubwierden.nl

De expositie is nog in elke zondag in mei te bezichtigen vanaf 11.15 uur in Stadskerk De Bleek aan de Hofstraat 1.

75 jaar vrouwen in de krijgsmacht

ALMELO - Op dinsdag 14 mei zal Majoor b.d. Stephanie Hulsman van de Koninklijke Luchtmacht een lezing verzorgen over 75 jaar vrouwen in de Krijgsmacht en ook over haar uitzending naar Bosnië.

Met de oprichting van het Vrouwenkorps Koninklijke Nederlands-Indisch Leger op 5 maart 1944 gingen de eerste vrouwen aan de slag bij de krijgsmacht. Driekwart eeuw later vechten, varen en vliegen ze bij Defensie. Dat ging niet zonder slag of stoot. In eerste instantie waren de functies voor vrouwen beperkt. Sowieso waren ze niet volledig geïntegreerd maar ondergebracht in verschillende afdelingen. In april 1944 ontstond het Vrouwen Hulp Korps van de Landmacht, enkele maanden later gevolgd door de Marine Vrouwen Afdeling (Marva). Het eerste ging in 1951 over in de Militaire Vrouwen Afdeling (Milva). In datzelfde jaar was ook de Luchtmacht Vrouwenafdeling (Luva) een feit.

Ontwikkeling
Maar hoe ging die ontwikkeling verder en waar staan we nu? Majoor b.d. Stephanie Hulsman heeft daarover een zeer interessante lezing met beeld en geluid gemaakt. Haar presentatie zal gaan over de geschiedenis van vrouwen in de Krijgsmacht. 75 jaar geleden kwam de eerste vrouw officieel in dienst bij de Nederlandse strijdkrachten. Zij maakte daardoor de weg vrij voor meer vrouwelijke militairen die in deze tijd volledig geïntegreerd zijn binnen de defensie organisatie. Majoor Stephanie zal de presentatie verder illustreren met haar 20 jaar eigen ervaring als militair, waarbij leuke en bijzondere momenten voorbijkomen, maar er ook aandacht zal zijn voor de soms lastige omstandigheden waar zij als vrouwelijke officier binnen de defensie organisatie mee te maken heeft gehad, zoals tijdens een uitzending naar Bosnië.

Veteranencafé
Het spreekt vanzelf dat het een interessante avond wordt tijdens het maandelijkse veteranencafé. Deze wordt dit keer gehouden in "de Loods" van bier- en wijnlokaal Het Hookhoes, Grotestraat in Almelo, vanaf 19.30 tot 22.00 uur. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat het veteranencafé dé plek is om een aangename en zinvolle avond te hebben met lotgenoten, zeker met zo'n presentatie en na de herdenkingen op 4 en 5 mei. Op vertoon van de veteranenpas wordt bovendien 15 procent korting op de consumpties gegeven. Almelose veteranen en ook veteranen uit de regio met hun eventuele partners zijn zoals altijd van harte welkom. Bent u ook geïnteresseerd in het wel en wee van de Almelose veteranen dan vindt u op de website van het Veteranen Comité Almelo (VCA), www.veteranencafealmelo.nl het laatste nieuws. Ook treft u daar interessante regionale veteranenwetenswaardigheden aan en kunt u zich via die website aanmelden voor de maandelijkse gratis VCA-nieuwsbrief. Het VCA is ook te vinden op Facebook onder "Veteranen Almelo".

Leven met endometriose

ENSCHEDE - De Endometriose Stichting en het Medisch Spectrum Twente in Enschede organiseren op woensdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De verschillende sprekers gaan in op actuele thema's rondom endometriose, waarbij de aanwezigen zelf ook vragen kunnen stellen.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst
De informatieavond op 22 mei heeft als thema 'Leven met Endometriose' en is voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose, hun partners, vaders, moeders, vrienden en alle andere belangstellenden. Verschillende sprekers zoals gynaecoloog drs. L. van Boven, gynaecoloog dr. M. Verberg en endometriosecoach drs. M. Glaubitz geven antwoorden op de vragen: Wat is endometriose? What's hot and what's new? Wie kunnen jou helpen en hoe? En wat kun je zelf? Het programma in het Medisch Spectrum Twente, Koningsplein 1, start om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Er is in het programma ook ruimte om in contact te komen met vrijwilligers van de Endometriosestichting, ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Aanmelden kan via https://endometriose.nl/agenda/. Als je al een vraag hebt voor deze avond, dan deze graag bij de aanmelding vermelden. Voor donateurs is de avond gratis, voor niet-donateurs vragen we een vrijwillige bijdrage van 4 euro.

Judoka’s van Judo Promotion Twente op buitenlandse stage

BERLIJN/BURGDORF - Waar menigeen de meivakantie gebruikte voor een extra vakantie, gold dit niet voor de judoka’s van Judo Promotion Twente.

Aansluitend aan de Europacup Berlijn werd een 3-daagse stage gehouden, waar de Europese top zich verzamelde om samen te trainen. Jochem van Dijk, Nohade Riadi en Linde Hanstede waren hier onder begeleiding van Martin Evenberg. Samen met hun trainingsmaatjes van SJO reisden zij zondag af naar Berlijn, om drie dagen te trainen met de Europese top van hun leeftijd. Voor Jochem en Nohade vormt de stage een onderdeel van hun voorbereiding op hun eigen Europacup toernooien. Voor Nohade is dat het ECC Coimbra (Portugal). Aanstormend talent Linde Hanstede was aan de groep toegevoegd wegens haar prestaties in de -15 categorie afgelopen maanden.

Stage Burgdorf
Op uitnodiging van Dave de Vries, voormalig trainer Top Judo Twente, vertrok Martin Evenberg met een deel van de wedstrijdselectie naar Burgdorf. Dave woont sinds enkele jaren in Zwitserland en is daar zijn eigen judoschool begonnen. Zo konden onze judoka’s kennis maken met deze toptrainer en onder zijn begeleiding trainen. Een geweldige ervaring voor zowel judoka’s als begeleidende ouders. Deelnemende judoka’s van JPT waren Ruben Wilbrink, Luca Dikken, Emi Zwak, Taro Zwak, Marijn Stoelhorst en Noah Abdoel.

Spelles
Waar de wedstrijdjudoka’s internationaal gingen, was voor de recreatieve judoka’s een spelles in Hengelo, om de nieuwe locatie in de Hasseler Es in te wijden.

Foto links: Berlijn
Foto rechts: Burgdorf

Linfopress behandeling bij Proktovar

Foto: Photographer: RBNFDZ

HENGELO - Vanaf eind mei biedt Proktovar een nieuwe behandeling aan, waarbij ze gebruikmaken van de Linfopress. De aangename massagegolven op maat zorgen voor drainage, vetverbranding, versteviging, anti-cellulite en ontgifting van de behandelde plek. Tevens is het een veilige, aangename en ontspannende behandeling.


Polikliniek Proktovar is een zelfstandig behandelingcentrum. In de kliniek kunt u worden behandeld voor spataderen, aambeien, darmklachten en rug- en gewrichtsklachten. Het multidisciplinaire team bestaat uit vaatchirurgen, maagdarm-lever chirurgen, een internist en een fleboloog/proctoloog. Proktovar vindt het belangrijk om van de nieuwste medische technieken gebruik te maken en bieden daarom vanaf eind mei behandelingen aan met de Linfopress.

Doeleinden
Het is klinisch en wetenschappelijk bewezen dat deze techniek uiterst geschikt is voor medische en esthetische behandelingen. De behandeling is geschikt voor meerdere doeleinden: vermindering cellulitis, een strakkere huid, het afnemen van centimeters in de omvang, minder zware en pijnlijke benen, minder last van spataderen en de afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Werking
De lichaamsmassage met de Linfopress verbetert de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor het vocht in het lichaam zal verminderen en de afvalstoffen worden afgevoerd. Bij spijsverteringsproblemen zorgt de Linfopress voor een gezonde stimulatie van de darmbeweging en voor een efficiëntere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor zal uw weerstand worden verhoogd en zult u sneller afvallen. Tevens zullen spierkrampen worden verminderd en is het zelfs mogelijk dat het verdwijnt. Na de behandelingen zult u merken dat uw huid er beter uit gaat zien en beter aan zal voelen.

Meer informatie
Maak snel een afspraak bij Proktovar voor een behandeling met de Linfopress. Proktovar is gevestigd aan de Demmersweg 66 in Hengelo. Voor meer informatie kunt u terecht op www.proktovar.nl of telefonisch contact opnemen 074-3764408.